Vermogensbeheer tarieven

Er worden verschillende tarieven gerekend bij vermogensbeheer. De kosten bij vermogensbeheer voor de dienstverlening zijn belangrijk omdat deze grote invloed uitoefenen op uw uiteindelijke rendement. Hoe lager de kosten, des te hoger het resultaat.

Klopt als een bus, zult u denken!

Echter, het selecteren van een vergoeding lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Er kunnen namelijk addertjes onder het gras zitten waar menig belegger al over gestruikeld is, maar waar u helaas pas achteraf achter komt. Het kwaad is al geschied. Dit kan u een hoop geld kosten en op zo’n moment overstappen maakt het alleen nog maar duurder.

Lees meer

Vermogensbeheer bij uw huisbank?

Veel beleggers komen terecht bij de huisbank als het gaat om vermogensbeheer en het beheren van hun vermogen. Het voelt als een logische stap omdat de meeste financiële zaken zoals de hypotheek, betaalrekeningen en verzekeringen ook via de bank te hebben lopen.

Uit onderzoek blijkt dat we niet snel overstappen naar een andere bank, terwijl veel bankklanten niet tevreden zijn. De beleggingen voelen als een blok aan uw been en het liefst kijkt u er niet meer naar, althans niet in slechte tijden.

Maar maakt de huisbank daar misbruik van?

Lees meer

Vermogensbeheer en asset allocatie (deel 2)

Asset Allocatie bepaalt 90% van uw rendement

In asset allocatie deel 1 zijn we globaal op dit onderwerp ingegaan. Uit onderzoek blijkt dat maar weinig particulieren aan asset allocatie doen. De meeste vermogensbeheerders doen dit wel.

We gaan in dit blog dieper op de materie in. Daarnaast vertellen we meer over juiste rendement en risico verhouding bij vermogensbeheer.

Wat is uw favoriete opstelling?

Lees meer

Kuddegedrag beleggers

Niemand wil de boot missen

De vraag waar elke belegger en vermogensbeheerder zich dagelijks mee bezig houdt is: Wanneer stap ik in of uit?

Bij vermogensbeheer draait het om niets te willen missen en zeker geen rendement, dit zit nou eenmaal in de mens. Beleggen is een voortdurend gevecht tussen emotie en ratio.

Stel u wilt Ahold kopen, eigenlijk kent u de balans niet van dat bedrijf en weet u ook niet hoe de toekomst er in die sector uit ziet. Het blijft dus een pure gok. Deze beslissing neemt u puur op basis van gevoel.

Een goede vermogensbeheerder neemt beslissingen op basis van ratio

Lees meer

,

Asset Allocatie beïnvloedt 90% van rendement

90% asset allocatie

Asset Allocatie (deel 1)

De onderzoeken over asset allocatie lopen enigszins uiteen, duidelijk is dat het verdelen van uw vermogen over verschillende beleggingscategorieën een hele grote invloed heeft op uw beleggingsrendement. Onderzoeksresultaten tonen onafhankelijk van elkaar aan dat de invloed op uw rendement maar liefst 70 tot 90% bedraagt.

Door aandacht te besteden aan uw portefeuille en deze goed te verdelen over verschillende financiële waarden bepaalt u uiteindelijk of uw doelstelling wordt behaald.

Lees meer

Hoe een portefeuille analyse u helpt!

In tijden wanneer beleggingen florissant renderen lijkt een portefeuille analyse of vermogensscan overbodig bij vermogensbeheer. Weet u wel, zo’n analyse of second opinion van uw effecten om te kijken of uw beleggingen op de juiste manier zijn ingericht.

De meeste beleggers hebben wel eens iemand over hun schouder laten meekijken en hebben ervaren dat het gras bij de “professionele” buurman een stuk groener oogt bij de vermogensbeheerder.

Commentaar op uw effectenportefeuille is nooit leuk

Lees meer

Kickback fee bij uw vermogensbeheerder?

Bij het vergelijken van vermogensbeheer is het belangrijk om te letten op het rendement, de service en de manier van beleggen.

Er zijn nog meer belangrijke punten zoals de vergoeding en de verborgen kosten voor de dienstverlening. De zogenaamde kickback-fee.

Wat houdt een kickback-fee precies in en hoe kunt u dit voorkomen?

Kickbackfee, distributievergoeding en/of retourprovisie.

Lees meer

Uw vermogensbeheerder op de goede weg?

Aandelen rendement year-to-date

Alweer een tweede editie van de aandelenrendementen op een aantal vooraanstaande beurzen. Als u een index mist, voegen we het rendement van de betreffende index graag voor u toe.

Omdat we geen appels met peren willen vergelijken, maken we direct duidelijk dat dit artikel alleen over aandelen gaat. Maak dus niet de fout deze rendementen te vergelijken met uw portefeuille bij uw vermogensbeheerder. Het geeft u slechts een indicatie van wat er wereldwijd op de beurzen speelt en wat de verschillen zijn.

Onze eigen AEX blijft met een plus 6 % weer is achter op veel andere beurzen. De AEX wordt niet voor niets het slechtst presterende jongetje van de klas genoemd. En dat al meer dan 10 jaar. Het verschil met onze oosterburen is dan ook meer dan 10%.

Lees meer

Eerlijke winst, maatschappelijk ondernemen

De consument stelt steeds meer eisen aan de bedrijfsvoering en daarmee de producten die men koopt. Ook het aantal vermogensbeheerders dat zich bezighoudt met MVO neemt toe.

We lijken steeds meer in te zien dat het niet zo netjes is om een shirt te dragen dat door een kind werkzaam in barre omstandigheden vervaardigd is.

U kunt er vanuit gaan dat als u een katoenen shirt voor 5 euro “made in Bangladesh” koopt, er geen duur personeel aan te pas is gekomen. Er wordt namelijk nog door een paar schakels geld verdiend.

Lees meer

Van Lanschot Bankiers wil kleinere klanten afstoten

Van Lanschot Bankiers uit Den Bosch wil zich meer gaan richten op familiebedrijven met een omzet van minimaal vijf miljoen euro. Klanten die dit niet hebben, kunnen op zoek naar een andere bank. 

Dat schrijven het Algemeen Dagblad woensdag gebaseerd op een brief van Van Lanschot aan een klant.

Lees meer