De kosten bij vermogensbeheer die in rekening gebracht worden dient u nauwlettend in de gaten te houden. Ze rijzen in sommige gevallen de pan uit. Deze kosten kunnen een belangrijke rol spelen op de ontwikkeling van uw vermogen over een langere periode.

Lees hier wat de invloed is van kosten op uw beleggingen over de lange termijn.

Wij krijgen regelmatig portefeuilles aangeboden met een kostenpost van meer dan 3% per jaar. Dat kost u onder aan de streep rendement. Daarnaast heeft u het volgende jaar een kleiner kapitaal om weer rendement mee te maken. Het werkt dus aan twee kanten tegen u.

Download hier ons gratis E-book over het selecteren van uw vermogensbeheerder.

Lees meer

Drie vragen werden gesteld aan Vergelijk Uw Vermogensbeheerder in het Financieele Dagblad op dinsdag 10 april. Het document kunt u hier bekijken.

 

Waar gaat het mis?

Iemand heeft vastgoed verkocht of een ontslagvergoeding ontvangen en wil beleggen. Als hij niets doet, slinkt het vermogen wegens inflatie (2,5%) en vermogensrendementsheffing (1,2%). Zoeken op internet leidt naar vermogensbeheerders en banken die hun zoekmachinemarketing goed op orde hebben. Dat zijn niet per se de beste partijen.

En dus?

Ik kijk samen met de ­cliënt naar het doel van de belegging en begeleid hem bij zijn zoektocht naar een geschikte vermogensbeheerder. Door kritische vragen te stellen prikken we mooie verhalen door. We kijken scherp naar de tarieven en de voorgespiegelde resultaten en zijn gespitst op verborgen extra kosten. Door een paar partijen te vergelijken kan een cliënt een goede ­keuze maken.

Wie staan op uw site

Van de tweehonderd banken en vermogensbeheerders heb ik er dertig onderzocht, waaronder vier banken. Mijn e-book Selecteer uw vermogens beheerder in 10 stappen is daar gratis te downloaden. De bezoeker moet zich wel registreren. Ik heb inmiddels vijftien klanten ondergebracht bij vier partijen. Daarvoor ontvang ik van de beheerder als fee een percentage van het ­belegd vermogen.

Zoals uit het artikel blijkt hopen wij meer transparantie te bieden in de financiële wereld!

Niet elke vermogensbeheerder kan in opties beleggen

Veel mensen zien het beleggen in opties als het nemen van risico’s. Daar zit een kern van waarheid in. Een optie kan echter ook risico’s afdekken of uw aandeel koerspotentie geven, of een leuk extra rendement genereren. In deze blog gaan we de basis van een call optie uitleggen.

Bij een vermogensbeheerder of bank moet u altijd goed op de mogelijkheden letten. Er zijn namelijk maar weinig banken of vermogensbeheerders die zich hierin specialiseren.

Omdat het beleggen in opties voor de meeste mensen niet eenvoudig is leggen we het stap voor stap uit. Ik geef eerlijk toe, het heeft mij ook een tijdje gekost om het helemaal goed door te hebben.

Lees meer