In ons gratis E-book: “Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen”, heeft u kunnen lezen dat vermogensbeheerders er verschillende verdienmodellen op nahouden.

Ook dit lijkt in de toekomst te veranderen. De AFM, die vaak verweten wordt dat ze te vaag is met opgestelde richtlijnen, neemt hierin het voortouw.

Onlangs heeft de AFM een aantal vermogensbeheerders een brief gestuurd met daarin de boodschap of deze beheerders al voldoen aan de richtlijnen van de AFM. In deze brief worden de tariefstructuren van vermogensbeheerders samengevat in 4 modellen.

Bekijk de tips over kosten bij vermogensbeheer.

In deze blog bespreken we model 1, de klassieke retourprovisie. De overige drie modellen komen later aan bod.

Lees meer

In ons vorige blog met betrekking tot kosten zijn we ingegaan op model 1 in kosten bij vermogensbeheer, de klassieke retourprovisie. In deze blog lichten we kort model 2 toe en geven we schematisch model 3 weer.

Bij model 2 spreekt uw vermogensbeheerder een aanvullende transactievergoeding met u af die dan door de broker of depotbank wordt geïncasseerd.

De kostenstructuur bij vermogensbeheer is een belangrijk onderdeel.

Vervolgens maakt de broker dit bedrag over op de rekening van de vermogensbeheerder. Het komt op hetzelfde neer als model 1, wellicht is het iets transparanter.

Ook dit model is volgens de AFM onwenselijk omdat er op elke transactie wordt verdiend door uw vermogensbeheerder. Dit kan uiteraard een perverse prikkel opleveren.

Lees meer

Het is ons gelukt. Meer dan 200 Financieel gerelateerde bedrijven als banken, vermogensbeheerders en andere concepten hebben zich ingeschreven.

Vergelijk Uw Vermogensbeheerder is door de vakjury van Accenture genomineerd en zit bij de laatste 25 deelnemers. We maken op 8 november zowel kans op de prestigieuze publieksprijs als de juryprijs.

“Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en zijn toe aan transparantie in het vermogensbeheer”

Lees meer

AFS failliet kees de kort

AFS Vermogensbeheer uit Houten is failliet verklaard. De honderden klanten worden, mits zij daar mee akkoord gaan, overgenomen door beheerder Antaurus vermogensbeheer.

Dat meldt curator De Jong van vastgoedbedrijf Phanos, het moederbedrijf van AFS vermogensbeheer. Vandaag worden de handtekeningen gezet onder de overdracht van de beleggingsportefeuille aan Antaurus vermogensbeheer uit Baarn. Morgen gaat dan de brief de deur uit om de klanten van de vermogensbeheerder te informeren.

Lees meer