wat mag een vermogensbeheerder kosten

Op 24 mei 2012 hebben we een ontbijtsessie bijgewoond van IEXProfs. De toekomst van vermogensbeheer werd tegen het licht gehouden waarbij diverse vermogensbeheerders hun steentje hebben bijgedragen. Daarnaast gaven bekende sprekers als Jeroen Vetter en Peter Verhaar hun visie op de toekomst van het vermogensbeheer.

Lees meer

Bij vermogensbeheer en het uitbesteden van uw vermogen draait het voor meer dan 80 procent om vertrouwen. U zoekt een vermogensbeheerder, een adviseur, waarmee u een klik heeft en waarbij u het idee heeft dat hij uw vermogen als goede huisvader zal beheren. Iemand die met uw geld aan de slag gaat alsof het zijn eigen centen zijn.

U geeft uw gehele financiële situatie bloot en de adviseur komt soms zelfs meer te weten, dan waar uw eigen vrouw weet van heeft. Dit doet u niet bij een partij waarbij u dit vertrouwen niet heeft.

Lees meer

Optimix vermogensbeheer met Michel Alofs als nieuwe directeur

Optimix Vermogensbeheer maakt niet langer onderdeel uit van Friesland Bank / Rabobank. De zeven partners van de Amsterdamse vermogensbeheerder hebben de aandelen overgenomen en gaan als zelfstandige vermogensbeheerder verder.

Dat zegt directielid Michel Alofs in een gesprek metFondsnieuws. Friesland Bank heeft de afstoting van Optimix maandagmorgen 17 december 2012 in een persbericht bekend gemaakt.

Friesland Bank verwierf in 2008 aandelen in Optimix en dat belang werd in 2010 verhoogd tot 70 procent. De zeven partners hebben samen voor een gelijk deel ongeveer 70 procent in de onderneming genomen. De overige medewerkers en voormalige partners participeren in de rest van het aandelenkapitaal.

Overname Optimix vermogensbeheer door Rabobank

De verzelfstandiging van Optimix tekende zich af toen Rabobank eerder dit jaar Friesland Bank overnam. Rabobank heeft al zijn eigen expertise center, een rol die Optimix tot dan toe binnen Friesland Bank speelde.

Alofs wil niet zeggen hoeveel geld is gemoeid met de overname van het 70 procent-pakket dat van Friesland Bank is overgenomen, maar volgens hem is dat in goed overleg gegaan en is de prijs naar de zin van alle partijen.

Maatwerkoplossingen

Alofs zegt dat de zeven partners veel vertrouwen in de toekomst hebben. ‘De trend is groter, groter, groter en efficiënter, maar dat geeft ruimte aan kleinere partijen die zich nog op maatwerk en vermogensregie ten behoeve van klanten richten.’ De partners hebben zich voor vijf tot tien jaar gecommitteerd.

Optimix Vermogensbeheer heeft nu ongeveer 1,4 miljard euro onder beheer. Dat kan volgens Alofs nog groeien naar 3 miljard euro. Veel van de klanten komen bij de Amsterdamse partij binnen via mond-op-mond reclame. De ondergrens voor maatwerk is 1 miljoen euro vrij belegbaar vermogen.

Bent u ook benieuwd naar de resultaten van Optimix vermogensbeheer? Doe dan nu vrijblijvend de vermogensbeheer scan.

Middensegment

Alofs zegt dat men er bewust voor kiest in een niche actief te blijven. ‘Je moet niet in het middensegment zitten. Daar vallen de klappen,’ zegt hij.

Optimix Vermogensbeheer verliest door de afstoting door Friesland Bank een distributiekanaal voor haar fondsen. Alofs zegt dat men niet actief zal proberen deze fondsen via banken en andere distributeurs op het schap te krijgen. ‘Wij gebruiken ze als bouwstenen in het beheer van het vermogen.’

Tweekoppige directie Optimix

Optimix bestaat bijna dertig jaar. De directie zal worden gevoerd door Jaap Westerling en de recentelijk van Lombard Odier overgekomen Michel Alofs.
Eerder dit jaar vertrok partner Evert Waterlander bij Optimix. Hij was daarvoor werkzaam bij ABN Amro en werkt sinds kort bij Kempen Capital Management.

Is Optimix vermogensbeheer ook geschikt voor uw vermogen? Vergelijk Uw Vermogensbeheerder biedt een maatwerk oplossing voor vermogens vanaf € 100.000,-

Bron: Fondsnieuws.nl

Meer dan 80% van vermogende particulieren in Nederland besteedt vermogensbeheer braaf uit aan hun grootbank. Grote namen als: ABN AMRO, ING, Rabobank maar ook de private banking takken zoals Mees Pierson en Schretlen zien we veelvuldig voorbij komen.

Lees meer

Al ruim 25 jaar zorgt Wijs & van Oostveen vermogensbeheer voor haar bestaande cliënten. Volgens eigen zeggen bestaat hun clientèle uit 2/3 beleggingsadvies klanten en 1/3 vermogensbeheer. De diensten van Wijs & van Oostveen is onder andere bekend van het Pyramide fonds.

Belangrijke factoren zijn de juiste rendement en risico verhouding. Bent u op zoek naar goede resultaten vermogensbeheer? Wilt u weten waar u op moet letten om de juiste vermogensbeheerder te selecteren? Download ons gratis E-book.

Lees meer

Vermogensbeheer in veel gevallen nog steeds te duur!

Heeft u zich zichzelf wel eens afgevraagd hoe lang u gaat beleggen en wat kosten dit met zich mee brengt? Nee?

Bereken zelf de invloed van kosten op jouw portefeuille!

Deze vraag is om meerdere redenen belangrijk. Als u een doelstelling heeft, zoals het aflossen van uw hypotheek of een aanvulling van uw pensioen wordt het beleggingsbeleid daarop afgestemd. U heeft simpelweg een bepaald rendement nodig om uw doelstelling te bereiken.

Lees meer

Door ervaring op te doen bij diverse vermogensbeheerders, vele concurrentieanalyses en veel klantencontact hebben we een ruim inzicht gekregen in wat u als cliënt bij vermogensbeheer mag en kunt verwachten.

Goed hangt niet alleen af van het rendement of de vriendelijkheid van uw adviseur. Uiteindelijk is het een totaal beeld van meerdere facetten. Dit klinkt heel saai maar het is belangrijk om in kaart te brengen waar u met uw effectenportefeuille realistisch gezien wilt staan over bijvoorbeeld 10 jaar.

Lees meer

Beter zicht op risico bij vermogensbeheer

Beleggers die weinig kunnen of willen verliezen, vragen om een defensief beleggingsprofiel. De kans dat ze veel verliezen lijkt dan klein. Maar wat is veel? En hoe hoog is die kleine kans op een glijbaan omlaag? Dat verschilt per vermogensbeheerder. Dat kan vooral defensieve beleggers een nare kater bezorgen. Experts pleiten voor meer duidelijkheid over het risico binnen het beleggingsprofiel. „Enkel de indeling in defensief, neutraal en offensief zet veel beleggers op het verkeerde been”, aldus Evert Oosterhuis van fondssupermarkt en vermogensbeheerder Fundix.

Bekijk hier het originele krantenartikel van de Telegraaf – Beter zicht op risico bij vermogensbeheer

Lees meer