risico versus rendement vermogensbeheer

Als iemand jou een gloednieuwe BMW te koop aanbiedt voor vijftien duizend euro met volledige garantie, lage kilometerstand en met het verhaal dat hij van een oud vrouwtje is geweest, dan twijfel je niet.

Als een aanbieder van financiële producten in een foldertje ‘risicoloos’ 5% meer biedt dan de markt, stapt de gemiddelde belegger direct in.

Waarom wordt er eigenlijk nog reclame gemaakt voor zo’n fantastisch product? Precies.. zo geweldig zal het wel niet zijn!

Kom erachter welke beheerder goed presteert en doe de vermogensbeheerscan

Lees meer

Het faillissement van Lehman Brothers in 2008 heeft de financiële wereld op haar grondvesten doen schudden. Naast alle ellende zijn er echter ook positieve punten voortgekomen uit de crisis. Zowel toezichthouders als beleggers zijn een stuk kritischer geworden naar banken en zelfstandig vermogensbeheerders.

AFM Leidraden

Door o.a. de nieuwe leidraden van de AFM zijn de business modellen van vermogensbeheerders snel aan het veranderen. Zo worden de kickback-fees en distributievergoedingen op korte termijn verboden en mogen beheerders niet meer onbeperkt in portefeuilles muteren.

Toch zijn we er nog lang niet.

Lees meer

Moddergevecht om Wilgenhaege vermogensbeheer

AMSTERDAM – Er is een rel ontstaan rond vermogensbeheerder Wilgenhaege. Deze beschuldigt Vermogensmonitor, dat namens kleine beleggers klachten indient bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), in genuanceerdere woorden van diefstal van het klantenbestand.

Lees meer

VUVB blikt terug met Financieele Dagblad

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nlVUVB blikt terug met Financieele Dagblad

Jos van Heese (30) en Maurice Flinterman (28) lieten in 2012 hun carrière bij een vermogensbeheerder in de Amsterdamse grachten gordel achter zich en startten hun eigen bedrijf: vergelijkuwvermogensbeheerder.nl.

De website van de twee intermediairs moet meer transparantie en openheid creëren in ‘het doolhof van vermogensbeheerders.’ De doelen voor 2012 waren ambitieus: in een jaar 120 van de ruim 200 partijen in kaart brengen, 100 klanten binnenhalen en uitgroeien tot de ‘Independer’ van vermogensbeheerders.

Lees meer