VIP Invest vermogensbeheer, onderdeel van Van Lanschot

Het vermogensbeheer van VIP Invest kan niet achterblijven in de vergelijking van vermogensbeheerders. Als beleggingsadviseur bij mijn laatste werkgever heb ik meerdere malen contact met deze vermogensbeheerder gehad. Het ging met name over het overnemen van een aantal cliënten.

Een groot aantal van deze cliënten heeft voor VIP Invest bij moederbedrijf Van Lanschot vermogensbeheer gezeten. Er zijn nog steeds ontevreden cliënten van Vip Invest vermogensbeheer. Deze ergernissen zijn niet alleen over de geboekte resultaten.

Lees meer

Kritiek op beleggingsfondsen vaak overdreven.

We krijgen vaak de vraag wat de beste manier van beleggen is. Ook horen we dat beleggingsfondsen niet transparant en te duur zijn. Hebben beleggingsfondsen in vermogensbeheer een toegevoegde waarde?

In het vermogensbeheer predikt elke partij voor eigen parochie. Dat lijkt me ook niet meer dan normaal. De meningen lopen nogal uiteen. Vermogensbeheerder A zegt dat trackers beter zijn, B zegt dat u beter actief kunt beleggen in individuele titels en dan komt vermogensbeheerder C met beleggingsfondsen. Daarnaast wordt u als belegger murw geslagen met veelal gekleurde informatie in vakbladen en kranten.

Lees meer

In uw zoektocht naar een betrouwbare vermogensbeheerder zit u met een dilemma. Enerzijds bent u op zoek naar een beheerder die goed naar u luistert, oprecht met u meedenkt, professioneel oogt en een goed verhaal heeft die aansluit bij uw situatie.

Anderzijds probeert u door eventuele mooie en gladde verkooppraatjes heen te prikken en vraagt u zich af waar de mogelijke addertjes onder het gras zitten. Hoe dichter u bij huis bent na een prettig gesprek, des te groter worden uw vraagtekens.

Lees meer

Het Financieele Dagblad meldt dat kleine vermogensbeheerders onder druk staan. Dit komt vanwege extra regeldruk, het provisieverbod en een lastige markt. Wij merken dit ook met het vergelijken van vermogensbeheerders. Bij vermogensbeheer moet men een aardig beheerd vermogen hebben om te kunnen blijven bestaan.

Vorig jaar waren er al tal van fusies en overnames, daarnaast een aantal faillissementen. Op dit moment is ons land 201 vermogensbeheerders rijk. Een hoop hiervan zullen in de toekomst niet meer bestaan.

De verwachting is dat binnen drie tot vier jaar zo´n veertig tot vijftig vergunningshouders ophouden te bestaan. Wat ons betreft is schaalgrootte voor een vermogensbeheerder van belang om een serieuze dienstverlening te kunnen bieden. Men moet toch wel een paar honderd miljoen onder beheer hebben om te kunnen overleven.

Lees meer