Volgens minister Dijsselbloem is het zorgwekkend dat vermogensbeheerders en banken de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening moeten verbeteren. De Autoriteit Financiële Markten heeft vastgesteld dat veel banken en vermogensbeheerders ernstig tekort schieten.

Onderzoek onder vermogensbeheerders en banken

Lees meer

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat het merendeel van de vermogensbeheerders en banken de kwaliteit van hun dienstverlening moeten verbeteren en dat er essentiële informatie van cliënten ontbreekt.

Doel van het onderzoek van de AFM bij vermogensbeheer was inzicht krijgen in de huidige kwaliteit van de beleggingsdienstverlening in Nederland, en de mate waarin verbeteringen bij vermogensbeheerders en banken zijn doorgevoerd.

Lees meer

Structureel en op lange termijn een bovengemiddeld rendement proberen te behalen door de selectie van individuele aandelen of specifieke fondsen en daar op getimede momenten in- en uitstappen, is vergelijkbaar met rijk proberen te worden in het casino.

Althans als we de wetenschappelijke onderzoeken moeten geloven.

doelstelling bij vermogensbeheer van groot belang

Als iemand je een hoog rendement belooft, dan kan hij dat alleen behalen door veel risico te nemen. Of diegene hoopt op een flinke dosis geluk zoals het kopen van een lot uit de loterij. Dit lukt misschien een enkele keer maar zeker niet structureel over de lange termijn.

Lees meer

kosten bij vermogensbeheer

Heeft u zich zichzelf wel eens afgevraagd hoe lang u gaat beleggen? Nee?

Deze vraag is om meerdere redenen belangrijk. Als u een doelstelling heeft, zoals het aflossen van uw hypotheek of een aanvulling op uw pensioen wordt het beleggingsbeleid daarop afgestemd. U heeft simpelweg een bepaald rendement nodig om uw doelstelling te bereiken.

Lees meer

We kunnen een hoop schrijven over beleggingsfondsen, echter kunnen we u ook laten zien hoe het werkt. Veel beleggers hebben dit fonds of een een vergelijkbaar fonds in de portefeuille. Is een belegging in Nederland wel zo verstandig? Wat is de toegevoegde waarde van een beleggingsfonds?

In de TER van een beleggingsfonds zijn de transactiekosten die binnen een fonds gemaakt worden niet verwerkt!

U ziet onder andere wat de kosten zijn, waar het fonds in belegt, wat de rendementen zijn en hoe het fonds het doet ten opzichte van de benchmark/ tracker of I-share.

Hier leest u meer over de voor- en nadelen van beleggingsfondsen.

Overleg altijd met uw vermogensbeheerder of beleggingsfondsen ook bij uw wensen aansluiten.

In deze video-blog leggen we uit hoe het fonds Robeco Hollands Bezit in elkaar steekt.

Brandpunt van de KRO gaat in deze uitzending met de verborgen camera op zoek naar banken die zich schuldig maken aan te hoge en verborgen kosten. Stel u heeft een erfenis of spaart voor uw pensioen. Wat gaat u er dan mee doen?

Lees meer