Je hebt geld gespaard. Dat staat door een hoop onzekerheden al een tijdje op de spaarrekening. Door de constant dalende rente levert het niets op. Daarnaast gaat de fiscus er vanuit dat je 4% rendement maakt op je vermogen.

Over die 4% betaal je 30% belasting, hetgeen resulteert in een vermogensrendementsheffing van 1,2%. Tel daar de inflatie bij op en je weet zeker dat je achteruit spaart. Beleggen is een alternatief. Maar weegt een hoger rendement wel op tegen het risico dat je loopt?

In dit artikel proberen we onze visie daar op te geven, uiteraard onderbouwd met een aantal belangrijke cijfers. Zie hieronder het verschil tussen sparen en beleggen. De invloed op de ontwikkeling van het vermogen is enorm.

Lees meer

Gouden Stier: De Beste beleggingsexpert is: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink gaat er dit jaar vandoor met de Gouden Stier voor beste Beleggingsexpert. Bas Heijink. Hij is al 15 jaar werkzaam voor ING, hij schrijft net als veel bekende analisten voor de Telegraaf.

Alle geheimen van vermogensbeheerders ontdekken? Download ons gratis E-book.

Lees meer

rendementsprofiel per profiel alex vermogensbeheer

In dit artikel maken we duidelijk dat geduld bij beleggen loont. Er zijn veel factoren die belangrijk zijn om het rendement dat je verwacht daadwerkelijk te halen, het goed in kaart brengen van de beleggingshorizon is daar één van.

Intake veel vermogensbeheerders verplicht nummertje

Alle vermogensbeheerders doen een intake, de output hiervan is echter in veel gevallen niet terug te vinden in de portefeuille. Als de intake en de invulling niet goed op elkaar aansluiten, is de kans groot dat de resultaten tegenvallen.

  1. Niet voor niets noemde Jeroen Dijsselbloem de kwaliteit van vermogensbeheerders zorgwekkend;
  2. Ook de AFM heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van vermogensbeheer, daaruit bleek dat 50% van de vermogensbeheerders de inventarisatie van hun cliënten niet op orde hebben.

Lees meer

Is de winnaar van de Gouden Stier de beste Vermogensbeheerder?

We hebben De Gouden stier, De lipper awards, De incompany 100, De Morningstar Awards, en nog een paar handen vol aan beleggingsprijzen.

De gemene deler van deze awards is dat ze uiteraard aan de beste worden uitgereikt, maar wie of wat is de beste, en waarin?

Om u een beeld te geven over deze 4 prijzen vindt u bij elke prijs (award) een korte toelichting. We delen het op in 4 series en beginnen met De Gouden Stier.

Lees meer