De vraag naar duurzaam beleggen is de laatste jaren enorm gegroeid. Uiteraard is het aanbod daardoor in rap tempo toegenomen. Het is echter lastig te beoordelen of aanbieders die zichzelf duurzaam noemen, ook echt duurzaam zijn. Bovendien heb je te maken met cultuurverschillen. Wapenhandel wordt bijvoorbeeld in de VS als normaal ervaren, terwijl het in Nederland […]

vuvb in het FD- Niets zonder een financieel plan

Hier kunt u het originele artikel uit het FD lezen – Niets zonder een financieel plan (12-03-2016)

Kortgeleden sprak ik een ondernemer met een aanzienlijk vermogen. Er was hem noch door zijn vermogensbeheerder noch door zijn accountant ooit een financieel plan aangeboden. Hij had verder niet nagedacht over welk doel hij had met zijn geld. Daar kwam bij dat zijn financiën een chaos waren. Hij had totaal geen overzicht en dus geen inzicht in zijn eigen inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden.

Lees meer

kosten voor vermogensbeheer

De AFM heeft in samenwerking met consumentenmonitor in 2015 onderzocht of het provisieverbod heeft bijgedragen aan de transparantie van kosten bij beleggen. De uitkomst van het onderzoek is helder, beleggers zijn steeds beter in staat om de kosten van diverse vermogensbeheerders steeds beter met elkaar te vergelijken. Ruim de helft van 632 beleggers ervaart dat door […]

brandpunt beleggingstips van de AFM Tim Mortelmans

In de rapportage ´Het bankenbedrog´ van Brandpunt bij de KRO geeft Tim Mortelmans van de AFM tips aan beleggers.

Waar moet er op gelet worden als u uw vermogen onderbrengt bij een vermogensbeheerder?

Als u wilt weten hoe u de juiste vermogensbeheerder selecteert, download dan ons gratis E-book: Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen.

Lees meer

afb 1 seminar actief versus passief beleggen

Afgelopen vrijdag hield VUVB haar eerste seminar. Het Seminar werd gehouden op het kantoor van VUVB in Amsterdam. De ruimte met een capaciteit voor ca. 30 personen werd maximaal benut.

Het volgende seminar op 7 april live meemaken?

Klik hier om je in te schrijven.

Lees meer

ohv vermogensbeheer januari effect op de rente

De rente is hard gedaald in het nieuwe jaar. Over koersbewegingen in de eerste maand van het jaar, en belangrijker de gevolgen hiervan voor de rest van het jaar zijn boeken vol geschreven.

Vooral met betrekking tot aandelen hoor en lees je vaak over dit zogenaamde januari-effect, of zoals ze op Wall Street zeggen: ‘So goes January so goes the year’. Het leek ons leuk om te zien of dit ook voor de rente geldt.

Lees meer

risico bij vermogensbeheer

Het woord risico heeft een negatieve lading. Toch moeten we risico’s nemen om leuke dingen mee te maken. De ene persoon krijgt een kick van parachutespringen, de andere ervaart het nemen van een vliegtuig, voor een mooie vakantie, als een risico.

Geen Risico Geen Rendement!

Lees meer

Richard de Jong Van Lieshout & Partners

Na al die jaren met slechte berichtgeving over banken, zou je verwachten dat banken (maar wellicht ook onafhankelijke vermogensbeheerders) hun les wel zouden hebben geleerd en volledige transparant zijn. Uit eigen ervaring weet ik dit helaas nog steeds niet het geval is.

Nog steeds geeft men een potentiele klant geen volledig overzicht van alle kosten bij vermogensbeheerders!

Lees meer

Beleggers en vermogensbeheer dilemma anno 2016

Wie zijn vermogen wil laten renderen, kan bijna niet anders dan beleggen. Sparen en beleggen in Europese Staatsleningen levert niets meer op en het belastingstelsel gaat ervan uit dat u soms zelfs meer dan 5% netto rendement behaald. Maar om 5% te halen ontkomt u er niet aan risico’s nemen, risico’s die u liever niet wenst te nemen.

Ostrica, Even voorstellen

Lees meer

“Bij passief vermogensbeheer wordt er niet naar mijn portefeuille omgekeken en met actief beleggen gaan heel veel transacties gepaard”. Regelmatig horen we nog zaken die niet bij onze definitie van actief en passief beleggen passen. De discussie actief/passief wordt door veel vermogensbeheerders op het hoogste niveau, vaak ongenuanceerd gevoerd. Ook hier viert populisme hoogtij.