Alex vermogensbeheer heeft twee en een half miljard euro onder beheer

Alex Vermogensbeheer heeft volgens het persbericht van BinckBank op dit moment zo’n twee en een half  miljard euro aan beheerd vermogen (AUM) van beleggers.

Eind december 2013 werd bij Alex de grens van tweeduizend miljoen doorbroken. In het eerste kwartaal van 2014 was de instroom € 336 miljoen.

Het beheerd vermogen is volgens het persbericht gestegen vanwege weinig interessante alternatieven zoals bijvoorbeeld een lage spaarrente bij de grootbanken. Dit is de reden dat steeds meer particulieren overstappen naar beleggen en met meer risico een hoger rendement proberen te behalen.

Nieuw geld wordt van de grootbanken weggesluisd

Ongeveer 50% van het nieuwe aantal cliënten van Alex Vermogensbeheer zou zijn vermogen van een renterekening overgeboekt. Zo verwelkomde Alex nieuwe cliënten waarvan het vermogen afkomstig was van onderstaande banken.

Rabobank 32 %
ING bank 23 %
ABN AMRO bank 19 %
SNS bank 7 %

In totaal kwamen er in januari tot en met september 2013 zo’n 11.500 nieuwe cliënten bij waardoor het totale aantal vermogensbeheer en advies cliënten momenteel boven de 30.000 ligt.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Fernando Hagel Franco heeft de leiding en staat aan het roer van Alex Vermogensbeheer, welke eerder werkzaam is geweest bij de ABM AMRO bank, ING Bank en voor Accenture.

Alex vermogensbeheer en reclame

Vrij recent was er opspraak over de reclamespotjes van Alex Vermogensbeheer. De vraag was of de Reclamespots van Alex misleidend zijn. Ook geven we inzicht in de jaarcijfers over 2013 van Alex.

Wilt u Alex vermogensbeheer vergelijken met o.a. Robeco vermogensbeheer op basis van resultaten? Vermogensbeheer vergelijken werpt zijn vruchten af.

Meer artikelen over Alex:

  1. Reclamespotjes Alex vermogensbeheer
  2. Jaarcijfers over 2013 van Alex
  3. Klanten Alex vermogensbeheer ontevreden over de resultaten van 2014
  4. Alex breidt uit naar Amerika
  5. Rendement Alex Vermogensbeheer
  6. 10 procent daling beheerd vermogen bij vermogensbeheertak Alex

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>