Alex Vermogensbeheer rendement 2015 is tegenwoordig volledig online te vinden op de website van Alex. De rendementen van Alex gaan van 2015 (inmiddels vanaf 2016) terug tot het jaar 2008. Inmiddels is er van Alex dus een trackrecord bekend van ruim 8 jaar. Voor een rendement beleggen met een trackrecord over de laatste 10 jaar moeten we nog even wachten.

Alex Vermogensbeheer rendement 2015 (Behoedzaam Profiel)

Alex vermogensbeheer rendement 2015

 

Een trackrecord die in ieder geval al 8 jaar terug gaat, welke open en transparant wordt getoond op de website. Hier zouden nog veel vermogensbeheerders een puntje aan kunnen zuigen qua transparantie.

Niet alle vermogensbeheerders zijn namelijk transparant over de rendementen die zijn behaald en al helemaal niet over de gelopen risico’s. Een van de eerste belangrijke tips bij vermogensbeheer die we altijd geven bij een zoektocht naar een potentiële vermogensbeheerder is dat je graag een trackrecord wilt zien. Een echt trackrecord zonder ‘mooie’ backtesten uit het verleden.

Let op:

Het risicoprofiel van Alex Behoedzaam loopt erg uiteen met een risicoprofiel ‘defensief’ of ‘neutraal’ bij een soortgelijke vermogensbeheerder. Dit komt omdat Alex Behoedzaam volledig in aandelen belegd mag/kan zijn.

 

Alex Vermogensbeheer rendement 2015

Zoals al eerder gezegd is het trackrecord van Alex Vermogensbeheer over 2015 volledig online te vinden op de website van Alex. Helaas worden deze rendementen van Alex nog maar al te vaak verkeerd geïnterpreteerd.

Een hoog rendement is natuurlijk waar elke belegger naar streeft.

Maar hoe goed is het rendement in vergelijking tot het risico wat wordt gelopen? En, hoe goed is het resultaat als je het vergelijkt met een soortgelijke portefeuille bij een andere vermogensbeheerder?

+12% in een jaar als 2015 klinkt te mooi om waar te zijn. Zeker in jaren waarin de spaarrente op de bank +0,5% is.

Maar wat weinig beleggers doen is het rendement en het risico afzetten tegen de rest van de markt. Wat heeft een soortgelijke benchmark of andere vermogensbeheerders in diezelfde periode gepresteerd met hetzelfde risico.

Daar wordt het vaak lastig want er zijn maar weinig beleggers die dit tegen het licht houden.

Neem een trackrecord van meerdere jaren en vergelijk deze resultaten met een benchmark of een soortgelijk risicoprofiel bij een andere vermogensbeheerder. 

 

Gerelateerde artikelen: