Schretlen vermogensbeheer waardeert cv’s af

Vermogensbeheerder Schretlen twee keer negatief in het nieuws deze week.

Klanten van Schretlen vermogensbeheer hebben afgelopen weekeinde een onverwachte domper te verwerken gekregen. De vermogensbeheerder heeft de cliënten schriftelijk meegedeeld ‘vanaf medio september 2012 aan de cv’s in uw portefeuille geen waarde meer toe (te) kennen’. Kijk hier de uitzending Bankbedrog van Kro Brandpunt.

Schretlen vermogensbeheer: schommelingen in de waarde-opgave door onrust scheepvaart

Dat is even slikken voor de merendeels welgestelde particulieren op wie Schretlen zich richt. Hun participaties in vastgoed-cv’s en scheepvaart-cv’s krijgen in het periodieke overzicht van Schretlen over hun beleggingsportefeuille voortaan een ‘blanco’ waarde. Schretlen gaat hiertoe over ‘vanwege de onzekerheid op de vastgoed- en de scheepvaartmarkt’. Die ‘is op dit moment dusdanig groot dat er zich grote schommelingen kunnen voordoen in de door de betreffende cv te verstrekken waarde-opgave’. Participaties in cv’s zijn volgens Schretlen ‘in feite niet-verhandelbare investeringen’.Daarom vallen ze ook niet goed te waarderen, zo meldt de bank nu aan haar klandizie. Heeft u ook slecht verhandelbare producten in uw portefeuille? Doe dan vrijblijvend de vermogensbeheer scan.
Volgens Schretlen vermogensbeheer is er geen effect op financiële positie van klanten
Enkele jaren geleden heeft Schretlen klanten nog geadviseerd om in cv’s te beleggen. Cv’s zijn commanditaire vennootschappen, waarin fiscaal aantrekkelijk participaties kunnen worden genomen. Na het inzakken van eerst de vastgoedmarkt en daarna de scheepvaartmarkt zijn veel cv’s in grote financiële problemen gekomen. Dat heeft tot de nodige teleurstelling bij beleggers geleid. Een woordvoerder van de Rabobank zegt dat de Schretlen-brief aan enkele honderden klanten is verstuurd. Samen hebben die enkele tientallen miljoenen in vastgoed-cv’s of scheepvaart-cv’s zitten. De brief heeft volgens hem geen effect op de financiële positie van de klanten. ‘Ze worden hier niet rijker of armer van.’ Lees in het Financiële dagblad of de Telegraaf hoe wij u kunnen helpen.

Geen margin-call

De brief is volgens de woordvoerder van Schretlen ingegeven door de behoefte om te voorkomen dat er misverstanden zouden ontstaan bij klanten over de waarde van hun cv-beleggingen. De brief is volgens de Rabo-woordvoerder geen poging om eventuele toekomstige claims van klanten de pas af te snijden. De brief van Schretlen vermogensbeheer aan de klanten met een cv-participatie kan volgens een Rabo-woordvoerder beslist niet tot een margin-call naar klanten leiden. Want Schretlen heeft cv’s nooit als onderpand geaccepteerd. De brief is, volgens de Rabo, ‘no big deal’ en had ‘geen impact op de klant, maar de toelichting in de brief had helderder gekund’. Bron: Het Financiële Dagblad Heeft u ook ervaringen met Schretlen Vermogensbeheer? Laat je ervaring hier achter.

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Anti-peildatumarbitrage; hoe werkt dat voor beleggers?

Hoe kun je als particuliere belegger zoveel mogelijk rendement overhouden onder aan de streep. Loont het om te beleggen in obligaties als je de belasting bekijkt op “overige bezittingen” ten opzichte van “spaargeld”?  In dit artikel wordt dieper ingegaan op het concept van peildatumarbitrage en met wat voor percentages je momenteel wordt belast over je spaarvermogen

Read More

De mythe van actief beleggen

Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen en te behouden. Er zijn twee hoofdstrategieën voor beleggen: actief en passief beleggen. In deze sectie wordt voornamelijk ingegaan op actief beleggen en hoe het zich verhoudt tot vermogensbehoud.Actief beleggenActief beleggen houdt in dat beleggers of vermogensbeheerders actieve beslissingen nemen over hun posities in de markt, met

Read More