Strenge selectiecriteria vermogensbeheer

Bij het selecteren van een vermogensbeheerder is het belangrijk dat deze aan bepaalde eisen voldoet. In plaats van een kritische selectie, kiest meer dan 80% van vermogend Nederland hun vermogensbeheerder uit op basis van vertrouwen en onderbuikgevoel. Het is echter verstandig om uw keuze naast vertrouwen en onderbuik gevoel te laten berusten op feiten. Bij het selecteren van een vermogensbeheerder moet de vermogensbeheerder, wat ons betreft, minimaal aan onderstaande selectiecriteria voldoen.

Resultaat over een langere periode

Beleggen draait om resultaat. Echter, hoe zijn de resultaten tot stand gekomen, welk risico is daarbij gelopen? Welke prestatie heeft de vermogensbeheerder over een langere periode neergezet. Bekijk de resultaten over de lange termijn in plaats van het afgelopen jaar.

Kosten

Wat zijn de totale kosten, inclusief eventuele verborgen kosten, die worden gemaakt binnen de portefeuille en welke vergoedingsstructuur wordt er toegepast.

Kennis en expertise

Wat is de achtergrond, kennisniveau, opleidingsniveau en welke toekomstplannen heeft de vermogensbeheerder? En is er een duidelijke visie met meerdere scenario´s?

Contact

Hoe vaak is er contact met de vermogensbeheerder over de voortgang van uw vermogen? En is dit steeds dezelfde contactpersoon? Hoe groot is het verloop binnen de organisatie? Hoeveel cliënten heeft de beheerder onder zijn hoede? Wij zorgen ervoor dat er op een heldere en transparante manier gecommuniceerd wordt naar de cliënt.

Beleggingsbeleid

Belegt de beheerder middels individuelen effecten, trackers, beleggingsfondsen, eigen producten/fondsen, opties et cetera. Is er voldoende spreiding en speelt de vermogensbeheerder alert in op marktontwikkelingen?

Onafhankelijkheid

Veel vermogensbeheerders hebben dubbele belangen die de resultaten niet ten goede komen en hierbij staat u als klant niet centraal. Hoe onafhankelijk is de beheerder eigenlijk?

Beheerd vermogen

Belegt de organisatie vijftig miljoen of een paar miljard euro. Hoe groter de partij des te meer schaalvoordelen de vermogensbeheerder heeft.

Welke criteria er nog meer belangrijk zijn?

Ontdek deze extra criteria door ons gratis E-book te downloaden: Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen. Ontdek de geheimen van uw vermogensbeheerder of bank en doe de gratis vermogensscan!

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Anti-peildatumarbitrage; hoe werkt dat voor beleggers?

Hoe kun je als particuliere belegger zoveel mogelijk rendement overhouden onder aan de streep. Loont het om te beleggen in obligaties als je de belasting bekijkt op “overige bezittingen” ten opzichte van “spaargeld”?  In dit artikel wordt dieper ingegaan op het concept van peildatumarbitrage en met wat voor percentages je momenteel wordt belast over je spaarvermogen

Read More

De mythe van actief beleggen

Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen en te behouden. Er zijn twee hoofdstrategieën voor beleggen: actief en passief beleggen. In deze sectie wordt voornamelijk ingegaan op actief beleggen en hoe het zich verhoudt tot vermogensbehoud.Actief beleggenActief beleggen houdt in dat beleggers of vermogensbeheerders actieve beslissingen nemen over hun posities in de markt, met

Read More