FAQ

Door uw vermogensbeheerder kritisch te vergelijken met ruim 200 actieve partijen kunt u geld besparen. U krijgt in een helder overzicht een persoonlijk plan gepresenteerd van uw situatie. Vervolgens bekijken we hoe uw beheerder presteert ten opzichte van andere vermogensbeheerders door middel van speciaal ontwikkelde programmatuur.

  1. Wat zijn de behaalde netto rendementen?
  2. Hoe staat het risico in verhouding tot het rendement?
  3. Welke kosten maakt u op jaarbasis?
  4. Wat zijn de plus en de minpunten van uw huidige vermogensbeheerder?

Zorg dat uw financiële behoeften goed afgestemd worden op uw persoonlijke situatie en krijg inzicht of er betere alternatieven voor u beschikbaar zijn.

U dient bij vermogensbeheer te letten op meerdere aspecten zoals o.a. resultaten, risico en de kostenstructuur. Eerst moet u een goede inventarisatie maken van uw persoonlijke situatie. Zodoende komt u er achter welk risico u kunt en wilt lopen.

U kunt bij het vergelijken van vermogensbeheer door ons begeleiding krijgen die in bijna elk geval meer inzicht oplevert over de talloze mogelijkheden.

Er zijn 4 soorten type vermogensbeheerders of banken

  • Zelfstandige vermogensbeheerders

Zelfstandige vermogensbeheerders zijn partijen die niet direct onder een bank of financiële instelling vallen. Deze “onafhankelijke” vermogensbeheerders maken gebruik van een depotbank en hebben hun eigen beleggingsbeleid.

  • Online vermogensbeheerders

Met de ontwikkeling van internet zijn er intussen ook beheerders die hun diensten volledig online aanbieden. Zij bieden collectief vermogensbeheer aan waarbij de vermogens van meerdere beleggers gezamenlijk belegd wordt in standaard portefeuilles / profielen.

  • Algemene banken
  • Private banks

Wij bieden onze begeleiding aan tegen een vaste vergoeding. In de meeste gevallen levert onze tussenkomst u een structurele besparing, of een eenmalige korting op. U verdient de kosten voor onze begeleiding in de meeste gevallen terug.

Bij bepaalde vermogensbeheerders kunnen onze cliënten tegen scherpere tarieven terecht vanwege onze schaalvoordelen.

VUVB kan en/of wil niet met alle 200 vermogensbeheerders samenwerken. Wij hebben een selectie gemaakt van vermogensbeheerders die voldoen aan onze selectiecriteria. Deze criteria bespreken we uitgebreid in een persoonlijk gesprek.

Vergelijk Uw Vermogensbeheerder is echter nog dagelijks in gesprek met vermogensbeheerders. We breiden ons aanbod uit als de vermogensbeheerder structureel een toegevoegde waarde biedt ten op zichtte van concurrent vermogensbeheerders.

Wij selecteren de private banks en vermogensbeheerders 100% onafhankelijk.

Als u ons stappenplan heeft doorlopen maar u besluit aan het eind van het traject geen gebruik te maken van onze diensten dan betaalt u niets. Dit zorgt ervoor dat wij in elk geval een toegevoegde waarde leveren aan onze cliënten en de kwaliteit hoog zullen houden.

Een gekozen vermogensbeheerder wordt in de meeste gevallen niet duurder door onze tussenkomst. Wij zetten voor dat u de overeenkomst met uw vermogensbeheerder tekent helder uiteen wat de kosten op jaarbasis zijn. Op deze manier weet u altijd wat de total cost of ownership is.

U vergoedt ons altijd rechtstreeks, hiermee zijn onze kosten 100% transparant.

Door jaarlijks kritisch te vergelijken houdt u uw vermogensbeheerder scherp. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe de rest van de markt presteert en of u niet onnodige risico’s loopt. Cliënten die jaarlijks vergelijken kunnen tijdig bijsturen en ervoor zorgen dat het vermogen optimaal rendeert.

Als u van vermogensbeheerder gaat veranderen dan rekent uw huidige vermogensbeheerder kosten voor het liquideren en/of overhevelen van uw effectenportefeuille. Deze kosten verschillen per beheerder.

Als u overweegt een overstap te maken dan kunnen wij u begeleiden in dit traject. Vergelijk uw vermogensbeheerder zorgt ervoor dat de overstapkosten zo gunstig mogelijk voor u uitpakken. Wij zorgen voor snelle en effectieve manier van overstappen.

FAQ heeft uw vraag niet beantwoord?

Hier zijn meerdere mogelijkheden om met ons in contact te treden:

Telefonisch contact

Wij staan op werkdagen van 09.00 tot 19:00 uur voor u klaar.

Telefoonnummer: 085 – 401 11 82

E-mail contact

Uiteraard kunt u ons ook te allen tijde per e-mail bereiken:

E-mailadres: [email protected]uvb.nl