Auteur: Harm Luttikhedde

De voorspelde consolidatiegolf onder zelfstandige vermogensbeheerders komt maar niet op gang. In de afgelopen twee jaar was het aantal overnames, fusies of faillissementen op één hand te tellen.

Met het oog op het naderende provisieverbod op beleggingsdiensten is de druk om de krachten te bundelen echter groot. In een krimpende markt stijgt het water veel partijen tot de lippen. Om het lot een handje te helpen, komen de belangrijkste zakelijke partners van zelfstandige vermogensbeheerders — hun brokers — daarom met verschillende initiatieven om ze met elkaar in contact te brengen.

Zo organiseerde Able, het dochterbedrijf van BinckBank dat de zakelijke markt bedient, onlangs de eerste speeddate voor deze beroepsgroep. Ruim dertig vermogensbeheerders uit het hele land deden mee.

Lees meer

De Rabobank ledencertificaten zijn niet meer zo in trek, de handel is de laatste maanden explosief toegenomen. In januari van dit jaar gingen er 3,5 miljoen ledencertificaten over de toonbank terwijl dit er in juni maar liefst 15 miljoen waren. Het is de zesde achtereenvolgende maand dat het aanbod stijgt.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

De koers van de Rabobank ledencertificaten is op 2 juli 109,99. Dit betekent dat het effectieve rendement van de Rabobank ledencertificaten aanzienlijk naar beneden is gegaan.

Zoekt u een goede vermogensbeheerder? Doe dan de vermogensbeheerscan!

Lees meer