Optimix Vermogensbeheer

Optimix Vermogensbeheer is in 1983 opgericht door Ruurt Hazewinkel. Sindsdien is Optimix uitgegroeid tot één van de grootste zelfstandige vermogensbeheerders van Nederland met een beheerd vermogen van ca. € 1,8 miljard.

Beluister ook onze podcast met Optimix: Pensioen in Eigen Beheer wordt in 2017 afgeschaft, Wat Nu?

Eind 2012 zijn alle aandelen door de partners en een aantal cliënten teruggekocht. Hierdoor zijn is Optimix Vermogensbeheer volledig zelfstandig. Vrijwel alle medewerkers van Optimix zijn tevens aandeelhouder. De partners en medewerkers beleggen met je mee, dat schakelt de belangen. Dat was de slogan van Optimix.

Inmiddels hebben de partners Optimix niet meer in eigen handen.

Beleggingsbeleid Optimix Vermogensbeheer

Optimix voert een actief beleggingsbeleid in beleggingsfondsen en trackers. Deze fondsen worden veelal aangestuurd vanuit Optimix zelf. Voor regio’s waar Optimix zelf geen specialist in huis heeft koopt Optimix externe beleggingsfondsen.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van Optimix.

Je kunt de beleggingen dagelijks (online) volgen welke aandelen en obligaties in de fondsen zijn opgenomen. Hierdoor is het goed bij te houden welke beleggingen in de fondsen zijn opgenomen. Het uitgangspunt van Optimix vermogensbeheer is een zo goed mogelijk gespreide portefeuille. (Optimale asset-allocatie).

De kritiek op beleggingsfondsen kan zijn dat het onduidelijk is waarin belegd wordt.

Optimix belegt wereldwijd zo gespreid mogelijk en probeert overal, met een goede rendementsrisico afweging, rendement vandaan te sprokkelen. Dat kan zijn in (Beursgenoteerd), Goud, Valuta, Arbritrage etc.

Het huidige beleggingsteam bestaat uit Kin Cheung, Corné Aben (CFA), Herbert Vroon, Ivan Moen (RBA), Jaap Bouma, Jelte de Boer en Dick van Mastrigt, Arjen van der Meer (CFA).

Optimix Vermogensbeheer

Johannes Vermeerstraat 14
1071 DR Amsterdam

>