Triodos Private Banking

Hoe werkt Triodos Private Banking?

Triodos Private Banking, opgericht in 1980 is een zelfstandige bank. Bij Triodos bank heeft men een speciale rechtsvorm. Ze hebben geen aandeelhouders maar certificaathouders van aandelen.

Bij Triodos Bank Private Banking is het uitgangspunt dat vermogen tegelijkertijd voor zowel de belegger als voor een duurzame samenleving kan werken. Dit houdt in dat er alleen in bedrijven en projecten wordt belegd die de samenleving duurzamer maken. Op grond van Triodos Sustainability Research wordt getoetst voor welke bedrijven dit geldt.

De doelgroepen van Triodos zijn particulieren, ondernemers, verenigingen, stichtingen en instellingen. Bij Triodos Vermogensbeheer wordt er op grond van de wensen van de client een persoonlijke portefeuille samengesteld.

Naast een aantal bankactiviteiten en beleggingsfondsen biedt Triodos ook vermogensbeheer/ private banking aan. Hetgeen waar wij ons op richten.

Bij Triodos vermogensbeheer wordt in individuele effecten belegd. Ze beleggen dus rechtstreeks in aandelen en obligaties. Aanvullend kan Triodos gebruik maken van o.a. eigen beleggingsfondsen.

Het uitgangspunt van Triodos is de wereld helpen te verduurzamen. Dit wil dus niet altijd zeggen dat een bedrijf waarvoor Triodos kiest niet milieubelastend is. Bij BMW denk je bijvoorbeeld niet direct aan duurzaamheid.

Volgens de criteria van Triodos komt deze autofabrikant wel als beste uit de bus in deze sector. Dit komt mede omdat BMW zich actief inzet voor het verduurzamen van de samenleving.

Door de strenge filter kiest Triodos slechts uit 400 bedrijven. Keuze uit zo’n 250 aandelen en 150 obligaties. Het komt wel eens voor dat een bedrijf niet meer aan een van de duurzaamheidscriteria van Triodos voldoet. Er wordt belegd op grond van duurzaamheidscriteria. Door middel van Triodos Sustainability Research wordt bekeken welke bedrijven hiervoor in aanmerking komen.

Dan neemt de bank binnen zes maanden afscheid van het aandeel of de obligatie. Triodos stelt zelf de criteria op en de beleggingen worden uitgevoerd door Delta Lloyd en ABN-AMRO. Triodos vermogensbeheer geeft aan wel overleg te hebben, met de bedrijven waarin ze beleggen.

Triodos Private Banking

Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist

>