Bij vermogensbeheer en het uitbesteden van uw vermogen draait het voor meer dan 80 procent om vertrouwen. U zoekt een vermogensbeheerder, een adviseur, waarmee u een klik heeft en waarbij u het idee heeft dat hij uw vermogen als goede huisvader zal beheren. Iemand die met uw geld aan de slag gaat alsof het zijn eigen centen zijn.

U geeft uw gehele financiële situatie bloot en de adviseur komt soms zelfs meer te weten, dan waar uw eigen vrouw weet van heeft. Dit doet u niet bij een partij waarbij u dit vertrouwen niet heeft.

Waanzin

In de praktijk komen wij dagelijks beleggers tegen die zich elk jaar laten voorstellen aan een nieuwe adviseur bij hun vermogensbeheerder. Of meneer de adviseur is niet goed genoeg waardoor hij wordt ontslagen, of als het meezit komt hij hoger op de ladder.

Dit wordt als een van de grootste ergernissen gezien van particuliere beleggers bij hun huidige vermogensbeheerder.

Daarbij heeft u de vertrokken beleggingsadviseur met de grootste zorg en grotendeels geselecteerd om de klik die u met de beste man had.

De hamvraag wordt of u het met de volgende voorgestelde adviseur net zo goed door één deur kunt?

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het is belangrijk dat de nieuwe adviseur vervolgens de doelstelling, wensen en eisen opnieuw vertaalt naar de portefeuille. Als er bijvoorbeeld bepaalde uitkeringen moeten plaatsvinden voor uw pensioen moet dit namelijk zo efficiënt mogelijk op elkaar afgestemd worden. Dit kan u namelijk onder andere kosten en belasting besparen.

Voorkom wisseling van de wacht

Uit gezond verstand en ons interne onderzoek blijkt dat partners, aandeelhouders en mensen in een familiebedrijf minder snel de benen nemen. Bij private banks of vermogensbeheerders is dat precies hetzelfde.

Dit is op zijn minst logisch te noemen omdat men in de meeste gevallen geld heeft geïnvesteerd in het bedrijf. Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid en minder verschuivingen van de mensen binnen het kantoor.

Ga dus op zoek naar een vermogensbeheerder die werkt met partners of aandeelhouders.

Neem op tijd afscheid

Durf afscheid te nemen van de vermogensbeheerder waar u al jaren zit. Soms lijkt een overstap een dure grap en is het gemakkelijker om te blijven zitten. Het is net als ondernemen, soms is het goed om hemel en aarde te bewegen.

Ga op zoek naar een vermogensbeheerder die wel bereid is om u serieus te nemen en te investeren in zijn klanten.

Update 01-05-2015: Onlangs heeft VUVB een onderzoek gedaan naar hoe klanten denken over overstappen. Lees hier over de resultaten!


Daar plukt u op lange termijn de vruchten van!