Vermogensbeheer Staalbankiers overgenomen door Van Lanschot

Van Lanschot neemt vermogensbeheer activiteiten Staalbankiers over.

Van Lanschot koopt de private-bankactiviteiten van Achmea-dochter Staalbankiers. Behalve de klanten neemt Van Lanschot circa €1,7 mrd aan beheerd vermogen over, evenals €280 mln aan spaartegoeden en een beperkt aantal effectenkredieten. Dit maakte de drie partijen dinsdag bekend.

Van Lanschot betaalt 16 mln aan Achmea.

De vijfentwintig medewerkers, zoals private bankiers en beleggingsspecialisten, treden in dienst bij Van Lanschot.

Doe de vermogensbeheer scan om de overstapmogelijkheden te bespreken.

‘Soepele overgang’

Volgens Willem van Duin, voorzitter raad van bestuur van Achmea, past de verkoop in de strategie van de verzekeraar: ‘Ons concentreren op onze kernactiviteiten.’ Van Duin verwacht een voor klanten soepele overgang, vanwege de ‘logische en natuurlijke aansluiting’ van de activiteiten van beide banken. De overname heeft geen betrekking op andere activiteiten van Staalbankiers, dat in 1994 onderdeel werd van Achmea, waaronder een hypotheekportefeuille van €250 mln.

Van Lanschot, Achmea en Staalbankiers verwachten de transactie af te ronden in het vierde kwartaal van 2016. Daarvoor is toestemming nodig van de ondernemings- en medezeggenschapsraden. Ook toezichthouder de Nederlandse Bank moet zich nog uitspreken over de transactie.

Doe de vermogensbeheer scan om de overstapmogelijkheden te bespreken.

Bron: FD


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>