AFS (Kees de Kort) Vermogensbeheer Failliet

AFS Vermogensbeheer uit Houten is failliet verklaard. De honderden klanten worden, mits zij daar mee akkoord gaan, overgenomen door beheerder Antaurus vermogensbeheer.

Dat meldt curator De Jong van vastgoedbedrijf Phanos, het moederbedrijf van AFS vermogensbeheer. Vandaag worden de handtekeningen gezet onder de overdracht van de beleggingsportefeuille aan Antaurus vermogensbeheer uit Baarn. Morgen gaat dan de brief de deur uit om de klanten van de vermogensbeheerder te informeren.

Waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste vermogensbeheerder? Lees het E-book: Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen.

AFS Vermogensbeheer en Phanos vermogensbeheer geen gelukkig huwelijk

AFS, een effectenmakelaar en vermogensbeheerder, kwam in 2007 in handen van Phanos. Maar het is geen gelukkig huwelijk gebleken. Het voormalige zusterbedrijf AFS Brokers is vorig jaar als eerste verkocht door het toen al wankelende Phanos. De effectenmakelaar is verder gegaan onder de naam AFS Group. Voor Phanos zelf is deze zomer faillissement aangevraagd.

Het bedrijf is honderden miljoenen euro’s schuldig aan onder meer ABN AMRO, SNS en Rabobank.

DNB lag vermogensbeheerder dwars

Begin mei werd nog aangekondigd dat Phanos de vermogensbeheerder verkocht aan consultancybedrijf LMG Glocal. Voor die overname heeft de Nederlandsche Bank uiteindelijk geen toestemming gegeven. Op dat moment telde AFS vermogensbeheer nog zes medewerkers, waaronder beurscommentator Kees de Kort van BNR Nieuwsradio.

Is Antaurus de beste vermogensbeheerder voor u? Doe nu vrijblijvend de vermogensbeheer scan.

Kees de Kort

Of er ook personeel van het vorige week door de rechtbank in Utrecht failliet verklaarde AFS Vermogensbeheer overstapt naar Antaurus is niet bekend. Ook niet of en hoeveel Antaurus moet betalen voor de portefeuille van AFS. De beheerder wil nog geen commentaar geven, omdat de klanten van AFS nog niet zijn geïnformeerd. ‘Het gaat er vooral om de portefeuille in een veilige haven te brengen’, licht De Jong toe.

Het is de tweede keer dit jaar dat Antaurus klanten van een failliete vermogensbeheerder overneemt. In maart ging Attica Beheer failliet, een Amsterdamse vermogensbeheerder die in 2008 in de problemen kwam doordat het klanten in illiquide hedgefondsen had laten beleggen.

De 300 klanten van Attica, die een beheerd vermogen van enkele honderden miljoenen vertegenwoordigden, werden geadviseerd naar Antaurus over te stappen. Hoeveel klanten daaraan gehoor hebben gegeven, is niet bekend.

Bron: FD


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>