Klacht over vermogensbeheer

Klachten Instituut Financiële Dienstverlening

Het kan natuurlijk een keer voorkomen, u verschilt van mening met uw vermogensbeheerder. Als u er samen met uw vermogensbeheerder niet meer uitkomt, dan kunt u zich wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, kortweg KIFID.

Uw vermogensbeheerder moet daarvoor wel aangesloten zijn bij het KIFID. Daarnaast is het belangrijk dat uw vermogensbeheerder de uitspraak van het KIFID bindend acht. Dat vindt u per beheerder in dit register. Is dit niet het geval, dan beslist de beheerder zelf wat er met de uitspraak gedaan wordt.

AFM vergunning voor vermogensbeheer

Vanuit de AFM is het niet verplicht om je als vermogensbeheerder verbonden te verklaren aan de uitspraken van de geschillencommissie van het KIFID, wenselijk is het wel. Om een vergunning van de AFM te hebben moet uw vermogensbeheerder wel aangesloten zijn bij het KIFID.

Vermogensbeheer blijft een vak apart.

Aangesloten als vermogensbeheerder bij het KIFID wil dus niet zeggen dat de uitspraken van het KIFID als bindend worden beschouwd.

In totaal heeft 25% van de vermogensbeheerders zich niet verbonden verklaard aan de uitspraken van de geschillencommissie van het KIFID.

Procedure tegen vermogensbeheerder niet zomaar gewonnen

U moet wel goed beslagen ten ijs komen om een procedure te winnen. Er zijn in het verleden uitspraken gedaan door het KIFID waar wij onze twijfels over hebben, ondanks dat de gedupeerde beleggers met zeer gegronde redenen kwamen. Voornamelijk de uitspraken die in het voordeel van de vermogensbeheerders zijn gedaan achten we af en toe discutabel.

Tip: U kunt beter een betrouwbare vermogensbeheerder kiezen zodat u niet snel in deze positie terechtkomt.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>