Ophen stopt als vermogensbeheerder

Ophen vermogensbeheer overgenomen!

Vermogensbeheerder Ophen heeft de vermogensbeheeractiviteiten verkocht.

Er is nog niet bekend gemaakt aan welke partij de activiteiten van Ophen worden overgedragen, dat zal pas na goedkeuring van de Nederlandsche bank gebeuren.

Naast de vermogensbeheeractiviteiten biedt Ophen ook softwarepakketten voor banken aan.

Ontevreden vermogensbeheerklanten wachten lang met overstappen

Ophen vermogensbeheer startte in 2010 met de activiteiten. Ophen hoopte de markt van het online vermogensbeheer te veroveren. Dit moest gebeuren door lage tarieven en kostentransparantie.

Tegen het Financieel Dagblad geeft Chris Zadeh, directeur van Ophen vermogensbeheer aan dat het concept minder is aangeslagen dan verwacht. Hij geeft tevens aan dat klanten erg lang trouw blijven aan banken of vermogensbeheerders waar ze eigenlijk ontevreden over zijn. Dat is hem erg tegengevallen.

Het nieuws dat Ophen stopt als vermogensbeheerder komt niet helemaal uit de lucht vallen. De vermogensbeheeractiviteiten leverden simpelweg te weinig op.

Kies uw vermogensbeheerder zorgvuldig!

Wij als Vergelijk uw vermogensbeheerder willen altijd weten hoeveel cliënten een vermogensbeheerder heeft en wat het beheerde vermogen is. Op zich is er bij de meeste vermogensbeheerders geen faillissementsrisico maar kleinere partijen hebben wel minder kans van slagen. Niemand zit er op te wachten om elke jaar op zoek te moeten naar een nieuwe vermogensbeheerder.

Staking vermogensbeheeractiviteiten hing in de lucht

Het was al langer bekend dat Ohpen met de vermogensbeheeractiviteiten wilde stoppen, omdat deze te weinig opleverden en de groei niet snel genoeg ging. In 2010 ging de online vermogensbeheerder van start met de uitgesproken ambitie om ‘met lage prijzen en volledige kostentransparantie’ de markt te veroveren.

Ohpen heeft 4500 klanten en het beheerde vermogen bedraagt volgens Zadeh bijna 100 miljoen euro. In 2010 kocht het bedrijf Robein Leven van Van Lanschot Bankiers.

Ophen gaat verder als ontwikkelaar van software voor banken. In 2012 heeft Ophen, Robeco als grote klant binnengesleept. Eerst gaat Ophen zich richten op expansie in Europa om vervolgens de Aziatische markt te bestormen

BRON: FD & FONDSNIEUWS


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>