Oyens & Van Eeghen en WMP spreken over fusie

Oyens & Van Eeghen, een Amsterdamse zakenbank die ruim vier jaar geleden met veel bombarie werd opgetuigd, gaat wellicht fuseren met vermogensbeheerder Wealth Management Partners (WMP).

Dat zeggen bronnen in de financiële wereld tegenover Het Financieele Dagblad.

De gesprekken bevinden zich in een prematuur stadium. Het is niet duidelijk welke vermogensbeheerder het gesprek heeft geïnitieerd.

Tegenvaller voor vermogensbeheerder Oyens & van Eeghen

Oyens & Van Eeghen maakte eind 2009 een nieuwe start onder leiding van Wilco Jiskoot en Wiet Pot (ex-Goldman Sachs en ex-Kempen). De zakenbank en vermogensbeheerder moest op fusie- en overnamegebied concurreren met grootbanken, maar door de economische crisis zijn er nauwelijks overnames geweest.

In juni 2013 meldde de zakenbank een ‘onverwacht grote tegenvaller’. Oyens & Van Eeghen leed verlies en zag zich genoodzaakt het personeelsbestand op te schonen, onder andere zes bankiers en twee directieleden ruimden het veld.

WMP

Wealth Management Partners is een vermogensbeheerder voor vermogende particulieren, bv’s en stichtingen.. Het is met een beheer van meer dan 1 miljard euro één van de grootste vermogensbeheerders van Nederland. De grootbanken zijn hierbij niet meegerekend.

In 2012 kwam haalde WMP het nieuws door een rechtszaak van een particuliere belegger die veel van zijn vermogen had verloren door risicovolle beleggingen.

Wealth Management Partners had begin 2008 circa 80 procent van het vermogen van deze klant gestoken in hedgefunds, met de afspraak dat het ‘volledig risicomijdend’ werd belegd. De rechter vond dat hedgefunds ‘vrij algemeen als risicovolle belegging gelden’. WMP moest de schade van 280.000 euro terugbetalen.

Onder vermogensbeheerders vinden veel gesprekken plaats om tot fusies en overnames te komen. De reden is dat de sector ervan overtuigd is dat er meer schaalgrootte nodig is, nu het provisieverbod en aanvullende eisen van de AFM een gat dreigt te slaan in het verdienmodel.

VUVB

De verwachting van Vergelijk Uw Vermogensbeheerder is dat de consolidatiegolf onder vermogensbeheerders nog maar net begonnen is.

Er worden nog veel overnames en eventueel faillissementen verwacht. De tarieven staan erg onder druk volgens Maurice Flinterman van Vergelijk Uw Vermogensbeheerder.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>