Rabobank haalt bezem door personeel

Rabobank ontslaat 8000 personen op lokale kantoren en 2000 op het hoofdkantoor

Vrijdagavond heeft de coöperatieve bank bekend gemaakt dat naast de reeds 8000 aangekondigde ontslagen, nogmaals 2000 medewerkers de wacht wordt aangezet. Deze nieuwe ontslagronde is een onderdeel van het programma “Visie 2016”, waarvan het belangrijkste onderdeel de herinrichting van Rabobank in Nederland is.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Rabobank International

Door het personeelsbestand flink op te schonen zal het hoofdkantoor in 2016 de kosten met minimaal 220 miljoen euro hebben verlaagd. Van de 11.500 arbeidsplaatsen gaan er 1000 tot 2000 verloren.

Door het samenvoegen van Rabobank Nederland met de activiteiten van Rabobank International, zal de bank één compacte organisatie worden.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Herstructurering Rabobank

De herinrichting van Rabobank Nederland wordt gedaan onder leiding van Ralf Dekker, lid van de raad van bestuur. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het beter, sneller en slimmer kan in de centrale organisatie, tegen lagere kosten’, aldus Ralf Dekker.

‘De beweging naar een soberder en slagvaardiger bank, als onderdeel van Visie 2016, is inmiddels volop in gang gezet. De lokale Rabobanken lopen daarin voorop. De centrale organisatie en de integratie van de Nederlandse activiteiten met de activiteiten van Rabobank international zijn aan elkaar gekoppeld. Deze integratie heeft als doel een betere samenwerking, minder bureaucratie en meer slagvaardigheid te bereiken.’

Vermogensbeheer

Jos van Heese van de vergelijkingswebsite www.vergelijkuwvermogensheerder.nl merkt al dat het aantal aanvragen van ontevreden Rabobank beleggers toeneemt. Dit komt volgens hem niet alleen door de versobering van het personeelsbestand maar ook omdat het steeds inzichtelijker wordt wat beleggers aan kosten kwijt zijn voor het beleggen bij een grootbank. Daarnaast is de service bij relatief kleinere partijen vaak beter door kortere lijnen.

De lokale Rabobanken

De Rabobank zal het aantal kleine kantoren drastisch verminderen. In de toekomst blijven er nog 100 kantoren over in heel Nederland. Hierdoor komen naar verwachting maar liefst 8000 arbeidsplaatsen te vervallen.

Heeft u vragen? Neem dan u gerust contact met ons op.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>