Vergelijkuwvermogensbeheerder.nlVUVB blikt terug met Financieele Dagblad

Jos van Heese (30) en Maurice Flinterman (28) lieten in 2012 hun carrière bij een vermogensbeheerder in de Amsterdamse grachten gordel achter zich en startten hun eigen bedrijf: vergelijkuwvermogensbeheerder.nl.

De website van de twee intermediairs moet meer transparantie en openheid creëren in ‘het doolhof van vermogensbeheerders.’ De doelen voor 2012 waren ambitieus: in een jaar 120 van de ruim 200 partijen in kaart brengen, 100 klanten binnenhalen en uitgroeien tot de ‘Independer’ van vermogensbeheerders.

Independer

‘We zijn nog niet zo groot als vergelijkingswebsite Independer’, zegt Van Heese. ‘In 2012 hebben we 52 klanten begeleid en 100 vermogensbeheerders gescand.’ Het aantal unieke bezoekers per dag steeg in een jaar van 40 naar 150. Van Heese vindt dat de manier waarop de kosten van vermogensbeheerders worden gepresenteerd steeds transparanter wordt.

Dit gaat echter nog niet op voor de resultaten. ‘Er zijn nog steeds partijen die de beste portefeuille uit de kast trekken.’ Wij graven dieper.

Stroef

Het moeilijkste moment in 2012? ‘Het beëindigen van de samenwerking met een vermogensbeheerder’, zegt Van Heese. ‘De dienstverlening was goed, maar de communicatie verliep zeer stroef. dan neem je afscheid.’ De site is ook in 2013 nodig. Van Heese: ‘Er zijn nog steeds veel ontevreden beleggers.’

2013

We verwachten in 2013 ons klantenbestand uit te breiden naar 150. Dit komt mede doordat steeds meer beleggers inzicht krijgen in de risico’s en kosten die vaak schuilen in hun beleggingsportefeuille. Wij brengen deze risico’s en kosten duidelijk in beeld. Daarnaast zijn we bezig om onze dienstverlening uit te breiden met een aantal nieuwe tools die we onze klanten willen bieden. Hierover later meer.