Van Lanschot Bankiers uit Den Bosch wil zich meer gaan richten op familiebedrijven met een omzet van minimaal vijf miljoen euro. Klanten die dit niet hebben, kunnen op zoek naar een andere bank. 

Dat schrijven het Algemeen Dagblad woensdag gebaseerd op een brief van Van Lanschot aan een klant.

Daarin schrijft Van Lanschot Bankiers uit Den Bosch:

“Volgens onze informatie sluit uw profiel niet aan op onze zakelijke doelgroep. Met het oog op het beëindigen van de dienstverlening aan niet tot de doelgroep behorende relaties adviseren wij u om uw bankzaken buiten Van Lanschot onder te brengen.”

Bekijk ook de video waarin een oud bankier van Van Lanschot waarin een oud bankier van Van Lanschot aan het woord is.

Weten waar u op moet letten bij het selecteren van een vermogensbeheerder, lees het E-book: Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen.

Op zoek naar een nieuwe private bank

De bank richt zich in haar zakelijke tak met name op dienstverlening aan familiebedrijven. Voor deze groep zakelijke klanten kunnen de gevolgen dan ook groot zijn. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe bank.

Lees ook eens belangrijke tips bij vermogensbeheer.

Het AD haalt een citaat van directeur Floris Deckers aan die in 2010 bij de presentatie van de halfjaarcijfers zei dat ‘kleine klanten relatief veel aandacht kosten’.

Bron: AD.nl

Van Lanschot Bankiers en bestaande klanten

Het is een triest bericht voor bestaande ´tevreden´ cliënten van Van Lanschot Bankiers die niet aan de gestelde restricties voldoen. Zeker als men er al jaren klant is.

Echter, als een vermogensbeheerder op deze manier met hun cliënten omgaat en hen met een simpel briefje afserveren. Dan vragen wij ons af in hoeverre uw vermogen wel bij de juiste partij onder beheer is. Men op de hoogte brengen met een simpel briefje is niet erg fraai. De klant is nog altijd koning en die instelling is bij veel private banks en vermogensbeheerders ver te zoeken.

Wanneer gaan grootbanken en vermogensbeheerders weer rennen voor hun cliënten en zich minder arrogant gedragen?

Ook in het vermogensbeheer zien we dat Van Lanschot Bankiers de grenzen steeds hoger legt.

Het wordt tijd dat vermogende particulieren zich eens kritisch gaan opstellen ten aanzien van de keuze van hun vermogensbeheerder. Dit komt het uiteindelijke resultaat namelijk in veel gevallen ten goede.