Vermogensbeheer tarieven

Er worden verschillende tarieven gerekend bij vermogensbeheer. De kosten bij vermogensbeheer voor de dienstverlening zijn belangrijk omdat deze grote invloed uitoefenen op uw uiteindelijke rendement. Hoe lager de kosten, des te hoger het resultaat.

Klopt als een bus, zult u denken!

Echter, het selecteren van een vergoeding lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Er kunnen namelijk addertjes onder het gras zitten waar menig belegger al over gestruikeld is, maar waar u helaas pas achteraf achter komt. Het kwaad is al geschied. Dit kan u een hoop geld kosten en op zo’n moment overstappen maakt het alleen nog maar duurder.

Het is beter om vooraf een goede selectie te maken, zodat u deze valkuilen kunt vermijden. Elke vergoeding zal voor u bepaalde voor- en nadelen hebben. Wij vertellen u waar u moet letten, zodat u zelf een keuze kunt maken wat het beste bij u past.

Tarieven voor vermogensbeheer:

Elke vermogensbeheerder heeft zijn kostenstructuur voor vermogensbeheer. Hier leest u de drie meest voorkomende vergoedingsstructuren. Deze kosten betaalt u meestal per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks.

Vaste vergoeding (managementfee)

Bij een managementfee betaalt u een vaste vergoeding met de ‘gebruikelijke’ transactiekosten. U betaalt bijvoorbeeld 1% over uw beheerde vermogen. Daarnaast bent u afhankelijk van het aantal mutaties of transacties die uw beheerder toepast binnen uw portefeuille. Het is daarom van belang om te weten hoe hoog de transactie kosten zijn die aan u worden doorberekend.

All-in fee

Veel partijen werken met een all-in fee. Dit wil zeggen dat er een vaste vergoeding betaald wordt, inclusief transactiekosten. De kosten die de beheerder voor een aan- of verkoop maakt, worden niet extra aan u gefactureerd. U weet vooraf precies wat het u gaat kosten.

Let op: bij banken wordt vaak een all-in fee gebruikt. Hierbij vermelden ze er echter vaak niet bij dat de kosten voor de fondsen die men gebruikt boven op de All-in fee komt.

Veel van onze cliënten hebben hier al eens mee te maken gehad. Het is belangrijk goed zicht te krijgen op de totale kosten. Als u hierin begeleid wilt worden doe dan de vermogensscan.

Performance Fee

U kunt ook kiezen voor een beheerder die op basis van prestatie wordt afgerekend (no cure no pay). De zogenoemde performance fee plus de ‘gebruikelijke’ transactiekosten. U betaalt alleen een vergoeding als er rendement wordt behaald.

Sommige partijen gebruiken meerdere vergoedingsstructuren. Combinaties van bovenstaande vergoedingen zijn mogelijk, dit wordt vaak aangeduid met “combi fee”.

In ons gratis te downloaden E-book: Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen, vertellen we u meer over vergoedingen van een dienstverlening. Waaronder bijvoorbeeld de High-water-mark strategie. Die nogal eens wordt toegepast.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>