We zijn als Vergelijk uw Vermogensbeheerder constant in gesprek met verschillende banken en vermogensbeheerders. VUVB is nu eenmaal kritisch naar de vermogensbeheerders en banken waar onze cliënten en potentiële cliënten hun vermogen ondergebracht hebben of onder gaan brengen.

Betrouwbare resultaten vermogensbeheer en de juiste rendement en risico verhouding is van groot belang.

Griekenland exit?

Wat steeds vaker op tafel komt is de visie van de bank of vermogensbeheerder. En dan hebben we het niet alleen over de visie op beleggen in het algemeen maar stellen bijvoorbeeld vragen over de visie op de wereldeconomie, de euro of opkomende landen.

Een aantal partijen heeft daar een goed en helder antwoord op. Zo zijn er beheerders die wel rekening houden met een faillissement van de Grieken maar daar eigenlijk nog niets mee doen. En er zijn partijen die verschillende scenario’s hebben klaarliggen voor het moment dat Giekenland daadwerkelijk failliet gaat.

Hoe belangrijk vindt u de visie van uw bank of vermogensbeheerder?

We hebben gisteren Ewald Engelen (vooraanstaand econoom) horen zeggen dat het Nederland direct 11 miljard euro kost als Griekenland opstapt. Voor Duitsland en Frankrijk geldt een meervoud.

Dat zijn natuurlijk forse bedragen. Maar wat kost het eigenlijk als Griekenland nog 10 jaar een zorgenkindje van de Euro blijft? Veel vragen zullen pas achteraf beantwoord worden.

Vergelijk Uw Vermogensbeheerder weet ook dat niet één vermogensbeheerder een glazen bol heeft. Toch is er wel degelijk verschil.

Gebrek aan visie kost u rendement!

U kunt er vanuit gaan dat banken en vermogensbeheerders zich realiseren dat ze geen Griekse obligaties meer moeten kopen. Maar wat doen deze partijen met de Duitse en Franse Financials of met andere ondernemingen die belangen in Griekenland hebben?

Het klinkt kort door de bocht. Toch komen we met name in beleggingsfondsen nog veel bedrijven tegen die heel veel last gaan hebben van een eventueel Grieks exit. En zo zijn er legio voorbeelden.

Het verschil tussen een visie en geen visie van een bank of vermogensbeheerder merkt u zeker in het rendement op uw beleggingen.

Wilt u meer weten over de visie van vermogensbeheerders en banken? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.