Een aantal mensen vindt het het ver gaan, voor ons is het normaal. Als je je zuurverdiende centen toevertrouwt aan een vermogensbeheerder wil je wel het naadje van de kous weten toch? Wij in ieder geval wel.

Jaarverslag of Jaar van slag?

Zo nu en dan pakken we er eens een jaarverslag van een willekeurige vermogensbeheerder bij. Uiteraard doen we dit ook als beleggers een begeleidingstraject van ons afnemen. Als we een cliënt onderbrengen bij een vermogensbeheerder willen we uiteraard alle risico’s uitsluiten. Een kijkje in een jaarverslag kan dan geen kwaad.

Vaak zijn ze niet interessant (Lees: staat er niets opvallends in). Zo nu en dan komen we bijzondere zaken tegen. Extreem dure auto’s die op de balans staan, enorme uitkeringen voor de directie, snoepreisjes, dure evenementen. Dat soort zaken.

Wijs & van Oostveen

Deze keer kwamen we een jaarverslag van Wijs & van Oostveen op het spoor. Tot onze grote verbazing heeft W&O een belastingaanslag van maar liefst € 610.000,- gekregen, zonder dat er een voorziening op de balans is opgenomen. De reden van het niet opnemen van een voorziening is dat W&O in beroep is gegaan tegen de aanslag.

Even bellen

Wij vonden het in ieder geval een dermate serieus bedrag dat we besloten om even contact op te nemen. Naast de belastingaanslag viel ons namelijk ook op dat het aantal medewerkers flink is gedaald, van 41 in 2013 naar 32 in 2014. Dat is maar liefst een daling van 22% in één jaar tijd. Daarnaast is het ingehouden deel van het resultaat € 106.580 negatief.

Helaas was W&O niet bereid om commentaar te geven op de situatie.

Op onderstaande afbeelding zien we dat vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen een aanslag van de belastingdienst heeft.

Klik hier om het gehele jaarverslag van 2014 te downloaden.

Wat nu te doen?

Iedereen beslist voor zichzelf wat hij of zij doet met deze informatie. Wij zijn in ieder geval van mening dat een vermogensbeheerder te allen tijde transparant zou moeten zijn over de dienstverlening.

Zoek je zelf een goede vermogensbeheerder? Doe dan de vermogensbeheer scan. Of vraag naar de mogelijkheden voor een begeleidingstraject.

Meer informatie? Neem contact met ons op.