SNS Securities verkocht aan bank Ten Cate & Cie

AMSTERDAM (Dow Jones) — de vermogensbeheertak SNS Securities, onderdeel van SNS Reaal nv (SR.AE), meldt vrijdagochtend met Bank ten Cate & Cie in gesprek te zijn over de verkoop van de afdeling Private Banking. Door de nationalisatie van SNS vraag ik me af of de overname nog doorgaat, en of de overheid er verstandig aan doet de gezonde vermogensbeheer tak te verkopen. De planning is dat SNS Securities per 8 juli 2013 bij Bank Ten Cate intrekt.

De vermogensbeheer afdeling kent ongeveer 25 medewerkers, meldt SNS. De overige activiteiten van SNS maken geen onderdeel uit van de gesprekken.

Financiële details omtrent de verkoop maakt SNS niet bekend.

Volgens Vergelijk uw Vermogensbeheerder kan de overname van SNS Securities door Bank ten Cate betekenen dat de bank toegankelijk wordt voor meer beleggers. De huidige ondergrens van Ten Cate ligt op € 500.000,-. Bij SNS Securities kunt u voor vermogensbeheer al terecht vanaf € 150.000. Het hangt er uiteraard wel van af welke keuze Bank ten Cate hierin maakt.

Volgens interne informatie gaan alle commerciële medewerkers mee. Er werken bij SNS Securities een aantal zeer vakkundige en betrokken mensen.

Het aandeel SNS, waarvan SNS Securities onderdeel is noteert op dinsdag 22 januari onder de € 0,90. Dit komt mede door de adviesverlaging van een aantal banken.

Vastgoedtak SNS Reaal

SNS Reaal zit in zwaar weer door grote problemen bij de vastgoedtak. De bankverzekeraar kondigde vorig jaar al aan de verkoop van onderdelen te onderzoeken.

Uiterlijk bij de presentatie van de jaarcijfers op 14 februari komt het bedrijf met een toekomstplan. Deze week werd bekend dat ABN Amro en ING van de Europese Commissie niet mogen meewerken aan een redding van SNS Reaal.

Bron: FD en Vergelijk Uw Vermogensbeheerder


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>