Uw vermogensbeheerder op de goede weg?

Aandelen rendement year-to-date

Alweer een tweede editie van de aandelenrendementen op een aantal vooraanstaande beurzen. Als u een index mist, voegen we het rendement van de betreffende index graag voor u toe.

Omdat we geen appels met peren willen vergelijken, maken we direct duidelijk dat dit artikel alleen over aandelen gaat. Maak dus niet de fout deze rendementen te vergelijken met uw portefeuille bij uw vermogensbeheerder. Het geeft u slechts een indicatie van wat er wereldwijd op de beurzen speelt en wat de verschillen zijn.

Onze eigen AEX blijft met een plus 6 % weer is achter op veel andere beurzen. De AEX wordt niet voor niets het slechtst presterende jongetje van de klas genoemd. En dat al meer dan 10 jaar. Het verschil met onze oosterburen is dan ook meer dan 10%.

De DAX staat dit jaar maar liefst al 16% in de plus! De Duitse beurs laat op dit moment het beste resultaat van Europa zien. Een belangrijk verschil is dat bij de DAX het dividend wordt herbelegd en bij de AEX wordt het dividend eruit gehaald.

Spanje is een mooie vakantiebestemming maar op dit moment blijven de beursresultaten nog wat achter, een bescheiden min van 0,32 %.

De Franse index profiteert ook van het herstel en is een goede middenmoter met een plus van meer dan 13%. Engeland ligt vrijwel gelijk maar omdat de pond iets heeft ingeleverd staat de FTSE 100 Index omgerekend 10% in de plus.

Oost west thuis best?

Omdat uw vermogensbeheerder wellicht ook de oceaan oversteekt geven wij u tevens in de resultaten van een aantal Amerikaanse en Aziatische indices.

De Dow Jones noteerde als 1 van de weinige beurzen vorig jaar een positief rendement. Dit jaar alweer een plus van 13%. Dit komt mede doordat de Euro weer een beetje terrein wint ten op zichtte van de Dollar. De S&P, bestaande uit maar liefst 500 grote ondernemingen doet het beter, een plus van 11,65%.

Brazilië doet het op dit moment erg goed met een rendement van maar liefst 20%. De NIKKEI plust met 19,91% en de Chinese HANG SENG noteert maar liefst een plus van 16,03%. Wellicht heeft u al maatwerk vermogensbeheer en kunt u, uw voorkeur bespreken.

Wordt 2012 dan toch het jaar van het aandeel? Hoe dan ook. Vermogensbeheer is een echt vak.

Bron: Bloomberg


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>