Vermogensbeheerder Robeco wordt verkocht aan Japans Concern Orix

robeco-vermogensbeheerVermogensbeheerder Robeco uit Rotterdam, het dochterbedrijf van de Rabobank, komt in Japanse handen genaamd Orix. Voor 1,94 miljard euro neemt het Japanse financiële concern Orix een belang van negentig procent in Robeco, melden de ondernemingen in een dit gezamenlijke persbericht.

Rabobank houdt zelf de overige tien procent van de aandelen in handen van Robeco, om de strategische samenwerking uit te kunnen bouwen. De bankactiviteiten van Robeco worden ondergebracht bij Rabobank.

De leiding en de producten van Robeco blijven voorlopig ongewijzigd. Tegen de NOS sprak Robeco-topman Roderick Munsters van een uitstekende prijs.

Robeco werd in 2001 een volledige dochter van de Rabobank, maar werd vorig jaar te koop gezet. De kruisbestuiving tussen Rabobank en Robeco voldeed volgens ingewijden nooit aan de verwachtingen, schreef NRC Handelsblad vorig jaar:

De trend van vandaag is dat banken de beste beleggingsfondsen aanbieden, dus ook die van concurrenten. Dat heeft de toegevoegde waarde van Robeco voor Rabo er niet groter op gemaakt. En omdat Rabobank in het buitenland nimmer een groot distributienetwerk heeft gehad, kon Robeco Europees nauwelijks profiteren van zijn grote moeder bij de verkoop van beleggingsproducten.

Afgelopen vrijdag werd al bekend dat Orix en Robeco in onderhandeling waren over de overname.

Bron: NRC Handelsblad / NO


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>