rendementsprofiel per profiel alex vermogensbeheer

Veel mensen hebben het zelf ervaren, anderen hebben het uit de media gehaald. De resultaten van Alex vermogensbeheer vielen in 2014 behoorlijk tegen. Het is dan ook niet zo gek dat we de reclame met de slogan “En als de beurs tegenzit stappen we gewoon even uit” niet zo veel meer zien.

Geen wetenschappelijk bewijs

Achteraf is het misschien makkelijk praten, toch hebben wij al meerdere malen aangegeven dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verslaan van een benchmark door modelmatig te beleggen. Een model kan eventueel ter ondersteuning gebruikt worden, een model dat structureel de benchmark verslaat zijn wij nog nooit tegengekomen.

Lees hier meer over Alex.

Wij adviseren beleggers dan ook om niet alleen naar het rendement te kijken bij het selecteren van een vermogensbeheerder. En let vooral goed op als een model zich nog niet voor een langere periode heeft bewezen. Eén keer op tijd uitstappen betekent niet dat het altijd goed gaat. Een verkeerde timing heeft echter vaak grote consequenties.

Risico zegt veel meer over uw toekomstig rendement.

Het risico in de portefeuille, de kosten en het beleggingsbeleid zegt veel meer over het rendement in de toekomst dan de historische rendementenDaarover leest u meer door hier te klikken.

Hoeveel risico loopt u eigenlijk? Doe de vermogensbeheer scan en laat uw portefeuille analyseren.

Hoeveel wilt u verliezen?

Als iemand bewust voor risico’s kiest, kan hij of zij verwachten dat de portefeuille een keer een flinke tik krijgt. In een behoedzaam profiel verwachten mensen dat niet. Zoals Alex zelf aangeeft, valt het gelopen verlies (-11%) nog wel binnen de bandbreedte. Zie ook onderstaande afbeelding. Het lastige is dat ook Alex een stijgende aandelenbeurs nodig heeft om die -11% goed te maken. De grote vraag is of dat gaat lukken in de huidige economische omstandigheden. Het is nu in ieder geval wel duidelijk dat niemand, ook geen model, de beurs kan voorspellen.

U ziet dat een behoedzaam profiel tegen een verlies van 22% aan kan lopen. Zal dat ooit gebeuren? Alex kan immers volledig uitstappen, als uw rendement te dicht bij die -22% komt zal ook Alex eieren voor haar geld kiezen. Vergeet niet dat u bij een verlies van 22% ca. 29% rendement nodig heeft om weer op het zelfde niveau te komen.

Alex in vergelijking met andere cijfers

Onderstaand vindt u een afbeelding met de resultaten van Alex t.o.v. de AEX, MSCI world, Euro Stoxx 600 en een spaarrekening. We zien in ieder geval dat een goed gespreide portefeuille u nog steeds veel meer heeft opgeleverd dan een spaarrekening.

De resultaten van de vermogensbeheerders die wij monitoren liepen dit jaar uiteen van: +6% in een defensief profiel tot 15% in een zeer offensief profiel.

Alex vermogensbeheer verliest veel cliënten. 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op. Of doe de vermogensbeheer scan.