Rendement Alex Vermogensbeheer

Veel potentiële beleggers vragen ons naar de rendementen van Alex Vermogensbeheer. Op zich kunt het rendement ook vinden op de website van Alex vermogensbeheer, maar uiteraard verschaffen wij ze ook graag.

Bij Alex kunt u kiezen uit 5 profielen, deze vindt u onderstaand met de rendementen die tot nu toe zijn behaald, sinds de start in 2008 t/m 31 juli 2014.

  1. Defensief: 39%
  2. Behoedzaam: 46%
  3. Offensief: 35%
  4. Speculatief: 15%
  5. Zeer speculatief: 64%

Rendement Alex zelf bijhouden?

U gaat naar de website: www.alex.nl , vervolgens naar vermogensbeheer en daarna kiest u voor rendementen. U vind deze knoppen aan de linkerzijde van de menubalk. Alex werkt het rendement iedere maand keurig bij. Wij adviseren u niet alleen op basis van rendement te vergelijken. In dat geval komt u al snel voor teleurstellingen te gaan.

Zijn de rendementen van Alex goed?

Het is niet eenvoudig om hier een antwoord op te geven. Verschillende factoren spelen een rol. Waar bent u als belegger tevreden mee? Wat is het risico dat u heeft gelopen in de portefeuille. Hoe is het resultaat ten op zichtte van de benchmark.

Op het risico en uw persoonlijke situatie zullen we niet te veel ingaan. Een vergelijking met de benchmark is eenvoudig te maken. Alex doet het zelfs op haar eigen website. Waarom kiezen vermogensbeheerders een benchmark?

Waarom wordt een benchmark gekozen?

Een benchmark wordt gekozen omdat dit verplicht is gesteld door de AFM. Deze moet wel redelijk in lijn liggen met het profiel. Een benchmark bestaat vaak uit meerdere indices. Als u veel in aandelen belegt zal het grootste gedeelte van de benchmark uit aandelen bestaan, en als u veel in obligaties belegt, zal een groot deel uit obligatie indices bestaan.

Waarom is het zo belangrijk een benchmark te verslaan

U betaalt een vermogensbeheerder fors voor haar diensten. U betaalt voor de service maar belangrijker nog, de vermogensbeheerder moet de markt na kosten verslaan, anders heeft u geen vermogensbeheerder nodig.

Behalve voor het her-balanceren van de portefeuille dan. Als de vermogensbeheerder de benchmark niet verslaat, of u bent niet op zoek naar een partij die de markt verslaat dan kunt u beter een goede vermogensbeheerder in ETF’s of indexfunds kiezen. Dat scheelt u al snel duizenden Euro’s per jaar.

Lees ook: De invloed van kosten op uw portefeuille.

Alex ten op zichte van benchmark

Daarover kunnen we vrij kort zijn. In 4 van de 5 profielen presteert Alex minder goed dan de benchmark. Alleen het zeer speculatieve profiel verslaat de benchmark. Dat betekent dat u met een besparing van al snel duizenden Euro’s, beter in een ETF had kunnen beleggen.

rendement alex

Op de bovenstaande afbeelding ziet u dat Alex op dit moment achterblijft bij de vergelijkbare actieve investering.

Op de afbeelding hieronder ziet u dat Alex de alternatieve actieve investering (benchmark) verslaat.

rendementen alex

Wilt u alles weten van vermogensbeheerders in Nederland? Doe dan nu de vermogensbeheer scan.

Meer artikelen over Alex Vermogensbeheer

  1. Reclamespotjes Alex vermogensbeheer
  2. Alex vermogensbeheer 2,5 miljard euro onder beheer
  3. Jaarcijfers over 2013 van Alex
  4. Klanten Alex vermogensbeheer ontevreden over de resultaten van 2014
  5. 10 procent daling beheerd vermogen bij vermogensbeheertak Alex

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>