Winnaars Gouden Stier bekend

Gouden Stier: De Beste beleggingsexpert is: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink gaat er dit jaar vandoor met de Gouden Stier voor beste Beleggingsexpert. Bas Heijink. Hij is al 15 jaar werkzaam voor ING, hij schrijft net als veel bekende analisten voor de Telegraaf.

Alle geheimen van vermogensbeheerders ontdekken? Download ons gratis E-book.

De winnaar van de Gouden Stier: Theodoor Gilissen Bankiers

Het was al de achtste keer dat De Gouden Stier uitgereikt werd.  In totaal werden er prijzen uitgereikt voor 8 verschillende categorieën. De enige publieksprijs was die voor de beste Beleggingsexpert. De overige prijswinnaars van de Gouden Stier werden door de jury uitgekozen, deze bestond dit jaar uit Peter Verhaar, Jaap Koelewijn, Giuseppe van der Helm, Corné van Zeijl en Koen Laarhoven.

Thedoor Gilissen is opvolger van de winnaar in 2013, Alex Vermogensbeheer.

Publieksprijs Gouden Stier

Vermogensbeheerders maakten hun cliënten er al een tijdje op attent dat er gestemd kon worden op de beste beleggingsexpert.  Ik vraag me zelf altijd af wat een beleggingsexpert precies kan. We weten allemaal dat onderzoeken massaal uitwijzen dat de beurs niet te voorspellen is en dat analisten het meestal niet bij het rechte eind hebben. Mijn ervaring is dat ze vooral scenario’s schetsen als: Het aandeel Delta Lloyd zou naar de 21 Euro kunnen als dit en dat.. etc. Veel is mogelijk maar dan moeten wel alle scenario’s uitkomen.

In juni van dit jaar werd het bovenstaande scenario daadwerkelijk geschetst. Voorlopig staat Delta Lloyd nog op 18,50. Kortom pas op met dit soort adviezen! Analisten hebben zo nu en dag gelijk. Als ik echter de hele dag roep dat het drie uur is, heb ik ook twee keer per dag gelijk.

Lees ook: Het regent prijzen in beleggingsland

De beste Vermogensbeheerder

De beste vermogensbeheerder is gekozen op basis van één casus die de 5 genomineerde vermogensbeheerders mochten maken. Prijzen zijn altijd interessant, het is echter nog beter om een vermogensbeheerder te selecteren op basis van belangrijke ratio’s als risico en rendement.

Tim Mortelmans van de AFM zegt zelf al dat de beste vermogensbeheerder niet bestaat. Daar sluit ik me volledig bij aan.

Een overzicht van de winnaars van de Gouden Stier 2014:

Bron Belegger.nl


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>