Invloed van kosten op een portefeuille

Vermogensbeheer in veel gevallen nog steeds te duur!

Heeft u zich zichzelf wel eens afgevraagd hoe lang u gaat beleggen en wat kosten dit met zich mee brengt? Nee?

Bereken zelf de invloed van kosten op jouw portefeuille!

Deze vraag is om meerdere redenen belangrijk. Als u een doelstelling heeft, zoals het aflossen van uw hypotheek of een aanvulling van uw pensioen wordt het beleggingsbeleid daarop afgestemd. U heeft simpelweg een bepaald rendement nodig om uw doelstelling te bereiken.

Download ons gratis E-book, Selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen!

Hoeveel kosten maakt uw vermogensbeheerder?

Om het gewenste rendement te bereiken doet uw vermogensbeheerder zijn uiterste best. De kosten die uw vermogensbeheerder in rekening brengt zijn hierbij belangrijker dan veel mensen denken.

In onderstaand overzicht ziet u het verschil in kapitaal na 10 jaar beleggen, met een rekenrendement van 6 % bij vermogensbeheer. Dit is gebaseerd op een portefeuille die grofweg uit 50% aandelen en 50% obligaties bestaat. We zijn hierbij uitgegaan dat u een start maakt met € 500.000,-. De kosten zijn iets hoger als u met een lager bedrag start en lager als u met een groter bedrag belegt.

Bij hogere kosten moet uw vermogensbeheerder meer risico nemen om hetzelfde rendement te halen.

Kosten vermogensbeheer laag houden loont echt!

Blijf op de kosten letten! Wij kunnen u helpen in het zoeken van een vermogensbeheerder met redelijke kosten. Daarnaast kunnen wij voor u onderhandelen in de tarieven. Vraag vrijblijvend informatie aan of doe de vermogensbeheer scan.

Lees ook ons artikel over Alex Vermogensbeheer

Wat zegt de toezichthouder (AFM) over kosten? Bekijk tips over kosten bij vermogensbeheer.

Het effect van kosten op het rendement

Er zijn beleggers die bij de keuze van een beleggingsdienstverlening en investering vooral worden geprikkeld door het te behalen rendement. De kosten die gekoppeld zijn aan de beleggingsdienstverlening zijn vaak niet volledig bekend en lijken van ondergeschikt belang. Onterecht, want juist de kosten hebben een belangrijke invloed op het nettorendement van de beleggingen. Beoordeel en vergelijk de totale kosten van verschillende beleggingsdiensten en beleggingsfondsen om het effect te zien.

De kostenstructuur kan per variant beleggingsdienstverlening verschillen. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in de kosten, het risico en het rendement. Zo neem je een overwogen beslissing.

Een aantal tips van de AFM:

  • Lees altijd de informatie over kosten. Deze informatie kun je opvragen bij de beleggingsadviseur, vermogensbeheerder of broker maar vaak vind je het ook op hun website.
  • Heb je vragen of begrijp je de informatie niet? Vraag het na bij je beleggingsadviseur, vermogensbeheerder of broker.
  • Vergelijk de samenstelling en de hoogte van de totale kosten van verschillende vormen van beleggen (vermogensbeheer, beleggingsadvies of zelf beleggen) en van verschillende beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders of brokers.

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>