U kiest ervoor om de ontslagvergoeding af te storten in een Stamrecht BV

De werkgever stort in dit geval uw ontslagvergoeding of gouden handdruk in een door u op te richten Stamrecht BV. De stamrecht BV is een optie die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen.

Vooral bij mensen met een gouden handdruk die vrijheid en flexibiliteit belangrijk vinden en hun ontslagvergoeding naar eigen inzicht willen laten renderen. Een Stamrecht BV is een gewone BV, die als doel heeft uw ontslagvergoeding te beheren.

Vele mogelijkheden met een ontslagvergoeding in een Stamrecht BV

Als u flexibiliteit wenst over uw ontslagvergoeding ten aanzien van (toekomstige) periodieke uitkeringen of u wilt in de toekomst ooit nog eens een eigen bedrijf gaan opstarten. U vindt het prettig om de ‘touwtjes’ van uw gouden handdruk zelf in handen te hebben. In deze gevallen wordt vaak gekozen om de ontslagvergoeding of gouden handdruk te laten afstorten in een eigen Stamrecht BV.

U bepaalt namelijk zelf wanneer, hoelang en hoeveel geld u uit de BV haalt als aanvulling op uw inkomen. Bekijk de vele mogelijkheden met een ontslagvergoeding in een Stamrecht BV en laat u goed adviseren.

Voordelen van een ontslagvergoeding in een Stamrecht BV

  • U houdt zelf de controle over uw ontslagvergoeding

Het belangrijkste kenmerk van een Stamrecht BV is dat u altijd over uw vermogen kunt beschikken. U bepaalt zelf wanneer, hoelang en hoeveel geld u uit de Stamrecht BV haalt. Mochten de uitkeringen niet meer nodig zijn, dan kunnen ze worden stopgezet tot een nader te bepalen moment.

Daarbij mag u als directeur grootaandeelhouder (DGA) van de Stamrecht BV zelf bepalen hoe u rendement maakt met uw ontslagvergoeding, mits dit op zakelijke grondslag berust.

  • Geld lenen aan privé of aan derden uit uw Stamrecht BV

U kunt geld lenen van uw Stamrecht BV voor de start van een eigen bedrijf, om aankopen mee te doen, een hypotheek te financieren of in vastgoed te beleggen. Het is wel belangrijk om de lening goed vast te leggen in een goedgekeurde leningsovereenkomst.

  • Flexibiliteit met uw ontslagvergoeding

De ontslagvergoeding of gouden handdruk in een Stamrecht BV moet voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Deze worden opgenomen in de stamrechtovereenkomst. Als u de overeenkomst op de juiste manier opstelt, heeft u met uw ontslagvergoeding in de Stamrecht BV veel meer mogelijkheden. U kunt flexibeler over uw kapitaal beschikken dan bij een verzekeringsmaatschappij of bank.

  • Uitkeren bij overlijden bij een ontslagvergoeding in een Stamrecht BV

Een groot voordeel van een Stamrecht BV ten opzichte van een stamrechtverzekering, is dat uw vermogen uit de Stamrecht BV bij een onverhoopt overlijden altijd naar uw nabestaande(n) gaat. Hiervoor hoeft u geen aparte overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

  • Minimale looptijd periodieke uitkering van uw ontslagvergoeding

Bij een Stamrecht BV heeft u de mogelijkheid om uw uitkering te stoppen wanneer u deze niet meer nodig heeft, bijvoorbeeld in het geval van een nieuwe baan. U kunt de ontslagvergoeding in de tussentijd laten renderen door te sparen of te beleggen. Als u gaat beleggen is het verstandig om dit door een professional te laten doen. Echter is het belangrijk om op dat moment de juiste vermogensbeheerder te selecteren.

Nadelen van een ontslagvergoeding in een stamrecht BV

Aan het oprichten van een Stamrecht BV zijn kosten verbonden. Als houder van de stamrecht BV moet u loonheffing inhouden op de periodieke uitkeringen. Als de Stamrecht BV winst maakt, moet u vennootschapsbelasting betalen. Dit is nog steeds een aantrekkelijker tarief dan inkomstenbelasting.

  • Jaarlijkse werkzaamheden van een Stamrecht BV

U bent verplicht een goede boekhouding te voeren, een jaarverslag te maken en aangifte vennootschapsbelasting te doen. Het kan verstandig zijn om dit uit handen te geven aan een professionele partij. Let op dat dit kosten met zich mee brengt. Zoekt u een goede partij die dit voor u doet? Neemt u dan contact met ons op.

Tip: Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl organiseert jaarlijks voor haar cliënten lezingen zodat u goed beslagen ten ijs komt bij het oprichten van een Stamrecht BV. Wij kunnen u ook ondersteunen bij het onderbrengen van uw vermogen bij de juiste vermogensbeheerder of beleggingspartij.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>