Objectief en betrouwbaar vermogensbeheer

Betrouwbaarheid en ethiek zijn thema’s die de laatste jaren in de media vaak de revue passeren bij als het gaat over vermogensbeheer. Financiële producten zijn vaak dermate ingewikkeld dat u als particulier maar moeilijk zelfstandig de deugdelijkheid ervan kunt overzien.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

U bent daarmee dus bijzonder afhankelijk van uw adviseur. Een afhankelijkheidsrelatie verdient eigenlijk bij geen enkele vorm van samenwerking de voorkeur. Uiteindelijk is een vermogensbeheerder net zo afhankelijk van u, als u van hem. Daarom helpt een externe onafhankelijke adviseur aan dat stukje benodigde expertise om de samenwerking daadwerkelijk gelijkwaardig te maken.

Onafhankelijkheid heeft de voorkeur

Uw vermogensbeheerder is er belanghebbende in dat u bij hem uw vermogen belegt. Dat maakt een goede advisering in sommige situaties lastig. Wanneer u elders een beter rendement kunt behalen zal hij dat u niet vertellen. Dat is bijzonder vervelend.

Niet alleen omdat u vanzelfsprekend het beste rendement wilt, maar ook omdat u een vertrouwensrelatief heeft met uw vermogensadviseur. Het probleem is bovendien dat u zelf vaak niet weet of u altijd goed advies krijgt. De reden dat u zich laat adviseren bij het beleggen van uw vermogen is tenslotte dat u zelf de kennis ontbeert om dat goed te kunnen doen.

Communicatie problemen

Het is onder meer om bovengenoemde redenen dat u gebruikmaakt van de diensten van Vergelijk Uw Vermogensbeheerder. Maar ook omdat een open lijn van communicatie erg belangrijk is. Veel vermogensbeheerders zijn grote banken of financiële instellingen. Wij horen van veel van onze klanten dat zij hier nogal eens tegenaan lopen.

Steeds wisselende contactpersonen en dus steeds opnieuw de situatie moeten toelichten wekt natuurlijk weinig vertrouwen. Uw adviseur behoort immers tot in detail op de hoogte te zijn van uw situatie en deze helder aan u te kunnen uitleggen. Ook horen wij vaak dat grote vermogensbeheerders niet proactief zijn in hun begeleiding en advisering.

Zij ondernemen niet zelfstandig actie en zelfs wanneer er door u gevraagd wordt om contact, reageren zij niet altijd even adequaat. Het is belangrijk dat u nadrukkelijk kijkt naar de eigenschappen bij een vermogensbeheerder en selecteert op basis van uw wensen.

Kijk verder dan alleen rendement

Rendement is niet altijd het belangrijkste criterium, is iets dat veel van onze klanten ons meegeven. Juist vertrouwen, maar ook duidelijkheid en transparantie worden erg belangrijk gevonden.

Voor deze klanten is het niet alleen belangrijk dat hun vermogen goed rendeert, maar vooral ook dat zij te allen tijde terecht kunnen bij hun adviseur en mogen rekenen op een duidelijk en eerlijk advies. Een goede vermogensbeheerder kan namelijk zonder in al te veel in jargon of technische details te vervallen uitleggen aan zijn cliënt hoe zijn vermogen rendeert en wat de perspectieven zijn.

Juist nu vertrouwen en gedragscodes steeds belangrijker lijken te worden in de financiële wereld heeft u recht op een eerlijk verhaal. Niet langer zou u de speelbal mogen zijn van vermogensbeheerders en financiële instellingen met een dubbele agenda.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>