Hoe reageert de vermogensbeheerder op China?

De economische ontwikkelingen in China hebben de beurzen flink in beweging gebracht de afgelopen maanden. Zo stond onze eigen AEX op 20 juli nog boven de 500 punten. Inmiddels staat deze index alweer op 435 punten, een daling van zo’n 13% in anderhalve maand tijd! Om het hoogste niveau van dit jaar te bereiken zal de AEX maar liefst met 15% moeten stijgen.

In China is het keihard gegaan

De Chinese index die de grootste bedrijven vertegenwoordigd is in diezelfde tijd met ca. 25% onderuit gegaan, en vanaf juni 2015 zelfs 40%. In de jaren daarvoor is de chinese index wel met meer dan 100% gestegen. Zie ook de afbeelding hieronder.

Wat doen de verschillende vermogensbeheerders?

Wij merken dat vermogensbeheerders zeer divers reageren. Er zijn vermogensbeheerders die de belangen in China hebben afgebouwd, andere beheerders laten heel Azië even links liggen. Daarnaast zijn er partijen die de gehele aandelenweging fors hebben laten afnemen. Dat doen ze door gedeeltelijk liquide te gaan of de aandelen te vervangen door bijvoorbeeld obligaties.

Voorbeelden van Actieve vermogensbeheerders:

Passieve beheerders wachten af!

De passieve partijen doen niets en wachten op betere tijden. Timing heeft in het verleden nog maar zelden gewerkt is de gedachte.

Voorbeelden van Passieve vermogensbeheerders:

Is het dieptepunt bereikt?

Of het einde van de dalingen in zicht is weten we niet. We zijn ook geen analisten. Daarnaast weet men nooit precies wanneer de bodem is bereikt. Wat we wel zien is dat een aantal vermogensbeheerders alweer voorzichtig in de aandelen stapt. Wellicht een ideaal instapmoment?

Voor ons als vermogensbeheer vergelijker en intermediair zijn het uiteraard interessante ontwikkelingen.

Onze verwachting?

Onze verwachting is dat de rendementen dit jaar enorm gaan verschillen per vermogensbeheerder. Dat maakt het vergelijken van alle aanbieders ook zo leuk. Er is in ieder geval genoeg te kiezen! Wij hebben al een idee welke vermogensbeheerders het goed gaan doen dit jaar. Jij ook?

Welke keuze maakt jouw ( toekomstige ) vermogensbeheerder?

Het verschil tussen actief beleggen en passief beleggen is enorm. Er zijn vermogensbeheerders die in passieve producten als ETF’s beleggen maar daar toch actief mee omgaan. Vermogensbeheerders kunnen dus ogenschijnlijk veel op elkaar lijken.

Verdiep je dus in de materie en zoek goed uit welke partij en welk beleggingsbeleid het beste bij je past.

Wil je meer informatie over vermogensbeheer? Doe dan nu de vermogensbeheer scan.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>