VUVB 023 – Echt passief beleggen, is dat het beste?

Echt passief beleggen, is dat het beste

Er zijn steeds meer statistieken die aantonen – dat als je volledig passief belegt – je over de lange termijn een grotere kans hebt op een marktconform resultaat dan dat je actief belegt.

Maar wat is echt passief beleggen nu eigenlijk? En is dit echt de beste beleggingsmethode? Op deze vragen wordt dieper ingegaan in aflevering 23 van de boeiende podcast van VUVB.
We bespreken samen met Hendrik Meesman de ins- en de outs van de verschillende beleggingsmethodes en welke manier volgens hem beter rendeert over de lange termijn.

Kom erachter wat belangrijk is om een goed rendement te behalen op je vermogen en doe de vermogensbeheerscan.

In deze aflevering leer je:

  • Wat is het verschil tussen actief en passief beleggen in Jip-en-Janneke taal;
  • Veel beleggers zijn op zoek naar de beste risico-rendement verhouding. Het is de belegger altijd geleerd dat als de markt volatiel/bewegelijk wordt dat je dan beter langs de zijlijn kan gaan staan om het risico van tafel te halen. Maar is timing (dus het gokken op het juiste aan- en verkoop moment van aandelen/obligaties) volgens Hendrik Meesman wel verstandig?
  • Het gaat bij veel mensen tegen hun gevoel in om te blijven zitten als de aandelenmarkt fors daalt. Maar waarom moeten beleggers blijven zitten volgens Hendrik en wat is het risico van uitstappen?
  • Zijn er volgens Hendrik Meesman goede actieve beleggingen op de markt?
  • De 3 tips van Hendrik Meesman waar je op moet letten als je passief wilt gaan beleggen;
  • Wat is de belangrijkste levensles die Hendrik Meesman jou wil meegeven die hij heeft geleerd tijdens het beleggen van zijn vermogen?

Genoemde links in deze aflevering:

[av_hr class=’full’ height=’50’ shadow=’shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-32hlua’]

 


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>