Zijn rendementen van vermogensbeheerders onderling te vergelijken?

In het Financieele Dagblad: 26 augustus 2017

Zijn rendementen van vermogensbeheerders onderling te vergelijken?

Dat is lastig te zeggen. Het hangt namelijk van vele factoren af, bijvoorbeeld de grootte van het vermogen dat u in beheer wilt geven en uw risicobereidheid. Dat laatste is met name belangrijk om het juiste strategisch risico- en beleggingsmanagement te implementeren.
Met de komst van allerlei Europese richtlijnen moeten vermogensbeheerders uw risicobereidheid vaststellen.

Door het stellen van een groot aantal vragen wordt uw profiel bepaald. Vervolgens wordt gekeken naar de periode dat u het geld niet nodig hebt. Of dat u jaarlijks geld wil onttrekken aan het vermogen.

Dan wordt er een label op de uitkomst geplakt. Van ‘behoudend’ via ‘neutraal’ naar ‘offensief’. Soms met meerdere tussenstappen. Maar de ene vermogensbeheerder zegt dat bij een neutraal beleggingsprofiel 60% in vastrentende waarden moet en de rest in zakelijke waarden. Terwijl een ander juist kiest voor 40% in obligaties en 60% in aandelen en dat bij hetzelfde profiel.

U begrijpt dat de rendementen hierdoor kunnen verschillen. Vergelijken wordt dan erg lastig.

Vergelijkingwebsites als Beleggingsmatch.nl, Vermogensbeheer.nl en Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl geven vaak het rendement als belangrijkste uitkomst. Alsof dat uw selectie zal bepalen. Maar Jos van Heese van Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl geeft aan dat het rendement niet het hoofditem moet zijn om op te selecteren.

‘Vermogensbeheer is geen exacte wetenschap. Wij zien liever dat er naast de vermogensbeheerder — de uitvoerder — een onafhankelijke “trusted advisor” uw belangen behartigt.’ – Jos van Heese Partner VUVB

Download hier het volledige artikel
Bron: Het Financieele Dagblad

Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>