De kosten bij vermogensbeheer die in rekening gebracht worden dient u nauwlettend in de gaten te houden. Ze rijzen in sommige gevallen de pan uit. Deze kosten kunnen een belangrijke rol spelen op de ontwikkeling van uw vermogen over een langere periode.

Lees hier wat de invloed is van kosten op uw beleggingen over de lange termijn.

Wij krijgen regelmatig portefeuilles aangeboden met een kostenpost van meer dan 3% per jaar. Dat kost u onder aan de streep rendement. Daarnaast heeft u het volgende jaar een kleiner kapitaal om weer rendement mee te maken. Het werkt dus aan twee kanten tegen u.

Download hier ons gratis E-book over het selecteren van uw vermogensbeheerder.

Let dus op de kostenstructuur.

Het kan uw rendement behoorlijk drukken. Hoe minder kosten, des te meer rendement er overblijft. Logisch! Echter, er zit een keerzijde aan dit verhaal.

Heeft u het verhaal van lage kosten wel eens omgedraaid? Met andere woorden, wat mag uw vermogensbeheerder of bank aan u verdienen?

Kosten voor de dienstverlening vermogensbeheer

Voor elke dienstverlening betaalt u een prijs. Wij Nederlanders zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Natuurlijk zijn er diverse situaties op te sommen waarin de kosten van de vermogensbeheerder of bank te ver doorschieten.

Maar of de dienstverlening duur of goedkoop is, zal altijd een relatief begrip blijven. Een betere vraag is wat u van de dienstverlening van uw vermogensbeheerder verlangt en wat u daarvoor bereid bent om te betalen.

In de praktijk

Als we deze vraag stellen aan ontevreden beleggers, dan krijgen we vaak een vragend gezicht. Ze vinden de dienstverlening te duur maar hebben niet nagedacht over wat ze eigenlijk van hun beheerder verlangen. Elke vermogensbeheerder of bank hanteert zijn eigen tarieven en daarbij hun eigen dienstverlening.

Wat zijn de taken van uw vermogensbeheerder eigenlijk?

Wees verstandig: vraag u zelf af wat u verwacht van uw beheerder en wat u daarvoor wilt betalen. Doe daarna een goed vergelijk welke partij in uw situatie het beste bij u past.

Hulp nodig? Doe de vermogensscan.