Optimix neemt het Add Value Fund over

Woensdag 9 oktober maakte Optimix vermogensbeheer bekend dat ze het Add Value Fund heeft overgenomen van Keijser Capital.

Het sinds 2010 beursgenoteerde beleggingsfonds richt zich op small en midcapp fondsen. Het fonds wordt beheerd door Willem Burgers en Hilco Wiersma.

De beheerders, Burgers en Wiersma nemen beide een belang van 10%. Optimix koopt in eerste instantie 45% met het recht om de resterende 35% binnen twee jaar van Keijser Capital over te nemen.

Beide fondsbeheerders gaan het fonds aansturen vanuit Optimix in Amsterdam.

Doelstelling van het Add Value Fund

Het Add Value Fund streeft naar de opbouw en het beheer van een geconcentreerde portefeuille met voldoende spreiding. Op middellange termijn, waaronder een termijn van drie tot vijf jaar wordt verstaan, wordt een gemiddelde totale beleggingsopbrengst van ten minste 10% op jaarbasis nagestreefd. Deze opbrengst is de som van gerealiseerde en ongerealiseerde koerswinsten plus dividendinkomsten minus kosten.

Wat zijn de kosten TER?

De total expense ratio bedraag op dit moment 2,19% op jaarbasis.

Waar belegt het fonds in?

Het fonds belegt in mid/ small caps. Over het algemeen maken deze aandelen grotere sprongen dan de AEX aandelen (largecaps).

Performance

Het Add Value Fund het heeft een geannualiseerd rendement van 14,7% over de afgelopen 5 jaar.

Risico

Het fonds valt in een hoge risicocategorie, het fonds laat grote bewegingen zien. De standaarddeviatie van het fonds bedraagt 20.09.

Rating en prijzen

Het fonds is diverse malen in de prijzen gevallen. In dit jaar werd het fonds uitgeroepen tot beste fonds in de categorie Equity Netherlands tijdens de vwd Cash fund awards 2013. Daarnaast werd het Add Value Fund uitgeroepen tot beste Fonds Aandelen Nederland.

Deze eervolle prijs wordt grotendeels toegekend op basis van het rendement over een periode van één, drie en vijf jaar. Daarnaast wordt gekeken naar verschillende risicofactoren en kwaliteitsaspecten.

Het fonds krijgt van Morningstar 4 sterren, door de overname is het fonds echter “under review” gezet. Dit doet Morningstar om erachter te komen of er grote veranderingen in het beleid gaan plaatsvinden.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>