10 procent daling beheerd vermogen bij vermogensbeheertak Alex

Bij het presenteren van de cijfers over Q3 2014 meldt Binckbank dat de vermogensbeheertak van Alex 242 miljoen aan beheerd vermogen inlevert.

Een daling van 10 procent waardoor het totale vermogen van Alex vermogensbeheer uitkomt op 2,27 miljard euro in plaats van 2,51 miljard euro.

Onderstaand zien we een afbeelding met een kwartaalvergelijking over kwartaal 2 en 3 van 2014. Het laatste kwartaal van 2014 laat Alex ten opzichte van vorig jaar een groei zien van € 449 miljoen euro.

De afname van het beheerd vermogen met € 242 miljoen in het derde kwartaal komt door een negatief beleggingsresultaat van € 142 miljoen. De overige € 100 miljoen is verdwenen door het weghalen/opnemen van hun vermogen door bestaande klanten bij Alex.

Onderstaand zien we een afbeelding van het beheerd vermogen van het afgelopen jaar bij Alex.

Volgens de bestuursvoorzitter Koen Beentjes zijn de slechtere resultaten van Alex Vermogensbeheer het afgelopen jaar het gevolg van het ontbreken van duidelijke trends in de al langere tijd zijwaarts bewegende aandelenmarkten.

Het opwaarts potentieel gaat verloren door het in werking treden van het beschermingsmechanisme van Alex, aldus Beentjes.

Alex onder de loep

Alex wordt de laatste maanden vaker onder de loep genomen omdat vier van de vijf profielen momenteel onder hun benchmark presteren. Ook werd op 4 juni van 2014 bekend gemaakt dat Alex zijn portefeuille uitbreidt met Amerikaanse aandelen.

Daarnaast zouden de reclamespotjes misleidend zijn. Destijds had Alex vermogensbeheer 2,5 miljard euro onder beheer. De vraag is of Alex in 2014 de Assets Under Management gaat verhogen voor het eind van het jaar.

Ook hebben we de constateringen van de jaarcijfers over 2013 van Alex besproken.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>