​Ontevreden beleggers bij Alex Vermogensbeheer

Beleggers zijn ontevreden over Alex Vermogensbeheer. De klanten van Alex hebben kritiek op het rendement dat wordt behaalt. Dit schrijft het Financieele Dagblad aan de hand van een enquête die Beleggers Belangen en Vermogensmonitor onder 763 beleggers hebben gehouden.

Alex Vermogensbeheer ervaring

Beleggers zijn aan de ene kant ontevreden over het rendement van Alex omdat dit niet overeenkomt met de prestaties die Alex in reclames belooft, aan de andere kant omdat de rendementen van Alex dit jaar achterblijven bij die van concurrerende vermogensbeheerders.

Dit zijn onder andere de reclames die u bekend in de oren zullen klinken.

Inmiddels zijn de reclames niet meer terug te vinden op het Youtube kanaal van Alex.

Presteert Alex vermogensbeheer slecht?

Sinds de jaarwisseling blijven de rendementen van de vijf beleggingsprofielen van Alex — van defensief tot zeer speculatief — achter bij die van de concurrentie en bij de markt. Vier van de vijf profielen presteert op het moment van schrijven minder dan de benchmark.

Hoewel beleggers ook over het rendement van andere vermogensbeheerders ontevreden zijn, zijn het vooral de klanten van Alex die klagen volgens het onderzoek. Over het geheel genomen is ruim een derde van de beleggers ontevreden. Of de klanten van Alex direct opzeggen is onduidelijk.

Volgens het onderzoek van BeleggersBelangen zijn beleggers met grotere vermogens (meer dan € 500.000) het meest tevreden en geven hun vermogensbeheerders gemiddeld een 3,7 als rapportcijfer (op een schaal van 1 tot 5). Kleinere beleggers (minder dan € 50.000) geven een 2,8.

Alex vaker in het nieuws

Alex is een aantal keer in het nieuws geweest. Op 4 juni van 2014 werd bekend gemaakt dat Alex zijn portefeuille uitbreidt met Amerikaanse aandelen. De reclamespotjes zouden misleidend zijn. Intussen heeft Alex vermogensbeheer 2,5 miljard euro onder beheer de vraag is of Alex in 2014 de Assets Under Management gaat verhogen.

Ook hebben we de constateringen van de jaarcijfers over 2013 van Alex besproken.

De nieuwe feiten komen naar buiten bij het derde kwartaalbericht 2014.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

Waarom spreiding werkt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>