Belangrijke tips bij vermogensbeheer
Onder vermogensbeheer verstaat men het beheer van grotere vermogens voor derden, door daarin gespecialiseerde organisaties of personen.
Addertjes onder het gras
Hiermee worden in de meeste gevallen beheerders en/of banken bedoeld. Er is veel onderscheid tussen de verschillende vermogensbeheerders.
Daarnaast kennen de meeste vermogensbeheerders addertjes onder het gras die al snel veel geld kunnen kosten. Door eerst goed onderzoek te doen, of door je te laten begeleiden kan je een hoop ellende voorkomen, en nog belangrijker: Verkeerde beleggingsbeslissingen voorkomen. We hebben de belangrijkste punten voor je samengevat in een video van slechts 2 minuten.
Wat is Vermogensbeheer? Bekijk de video hieronder:
Dienstverlening ver beneden peil
Volgens recent onderzoek van de AFM blijkt de dienstverlening van banken en vermogensbeheerders in meer dan 50% van de gevallen ver beneden peil te zijn. Het vergelijken van vermogensbeheer is niet eenvoudig.
Cliënten worden niet goed geïnventariseerd waardoor er vaak geen passend advies bij uw situatie wordt gegeven, de 3 belangrijkste parameters (rendement, risico en kosten) worden nauwelijks gemeten of achterwege gelaten.
Vermogensbeheerders kritisch met elkaar vergelijken zorgt ervoor dat u de goede van de minder goede onderscheidt. Over de lange termijn zal u dit veel ergernissen en tijd besparen.
Goede artikelen over de juiste rendementen
- Vermogensbeheerders Goochelen met Rendement
- Op zoek naar Betrouwbare Resultaten bij Vermogensbeheer
- 5 Tekenen van een Goede Beheerder
- De 3 Belangrijkste Maatstaven Bij Vermogensbeheer, Die U Niet Mag Missen!
Op welke vermogensbeheerkosten let u?
- 9 How To´s over Kosten
- Invloed van Kosten op uw Portefeuille
- Wat Mag uw Vermogensbeheerder Kosten?
- De Nieuwe Manier van Kosten Berekenen; Total Cost of Ownership
- De AFM en kostentransparantie
- Vermogensbeheer tarieven
Welke risico’s zijn van belang?
De toekomst van vermogensbeheer
Overige belangrijke informatie
Het doolhof van verschillende beheerders
Vanwege de grote vraag in de markt naar het uitbesteden van opgebouwd kapitaal zijn er inmiddels veel partijen op de markt welke pretenderen de juiste oplossing te zijn voor uw probleem.
Uit onze praktijkervaring blijkt dat veel particuliere beleggers voornamelijk op zoek zijn naar vertrouwen. Vertrouwen is namelijk de basis voor een langdurige samenwerking.
Op deze website vindt u vrijwel alle informatie met betrekking tot vermogensbeheer.
hoe kan je controleren of de gekozen beheerder daadwerkelijk een goede partij voor u is en dat de organisatie te vertrouwen is? Op welke selectiecriteria dient u te letten om het kaf van het koren te scheiden?
Bij het beheren van uw vermogen draait het immers om grote getallen en een proefversie om uw koudwatervrees te overwinnen behoort meestal niet tot de mogelijkheden. Daarbij komt dat u in uw achterhoofd het beeld heeft dat de financiële wereld niet al te rooskleurig te boek staat.
Een fout is snel gemaakt en kan u al gemakkelijk duizenden euro´s kosten. Bedenk goed welke partij u in de arm neemt en wees kritisch.
Vergelijk vermogensbeheerders zoals Alex vermogensbeheer online op meerdere criteria en laat u begeleiden om te ontdekken welke beheerder het beste bij uw situatie aansluit.
E-book: Selecteer uw beheerder in 10 stappen
Ook kunt u gratis gebruik maken van ons “E-book” om een beter inzicht te krijgen wat de mogelijke valkuilen zijn en waar u op dient te letten. Download het vermogensbeheer E-book hier!
Belangrijke toezichthouders en instanties
Binnen de financiële wereld hebben zich de afgelopen jaren vele rechtszaken plaatsgevonden van grote instanties die over de scheef zijn gegaan. Beheerders en banken staan daarom onder streng toezicht. Bekijk de toezichthouders en instanties welke wij voor u op een rijtje hebben gezet.
Doe-het-zelf beleggen
Er zijn particulieren die zelf aan het roer staan van hun beleggingen. De afgelopen jaren is gebleken dat ons economische klimaat aanzienlijk complexer is geworden. Extreme beursdalingen zorgden voor grote verliezen, zowel bij doe-het-zelvers als bij professionele partijen.
Uit onderzoek is eveneens gebleken dat emotie een negatieve factor speelt bij beleggingsbeslissingen die een particuliere belegger moet nemen. Over de lange termijn blijkt de professionele belegger de doe-het-zelver te verslaan.
Dit is de reden dat de meeste vermogende particulieren, stichtingen en ondernemers hun vergaarde vermogen liever door een specialist laten beheren. De beheerder krijgt het beheer over uw vermogen met de bedoeling om er in de toekomst winst uit te halen zonder al te grote risico´s te nemen.
Vermogensbeheer volgens Wikipedia
Onder vermogensbeheer wordt volgens wikipedia het volgende verstaan: (ook aangeduid als investment management of asset management) het beheer van (vrijwel altijd) grotere vermogens voor derden, door daarin gespecialiseerde organisaties of personen.
Van oudsher werden beleggingen aangekocht en in de kast gelegd, want de waarde van effecten bleven jaarlijks stijgen. Helaas is die tijd voorbij.
Selecteer in 10 stappen de juiste vermogensbeheerder.